Brechje
Ware Jacob Afdrukken E-mail
Welke roeping?Door een van de initiatiefneemsters van de website www.purewomanhood.nl werd ik gemaild met de vraag of ik een keer wilde schrijven voor hun gastrubriek. Het onderwerp? “Doe maar wat God je ingeeft.” Purewomanhood is een site voor en door jonge gelovige katholieke vrouwen over zuiverheid, relaties en vriendschap.
Lees meer...
 
Geloof Afdrukken E-mail
Zegen dit kindMet onze dochter is het nog niet goed… Tja, dan ben je ingehuurd om hier gezellige columns te schrijven over je gezinsleven, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn.
Lees meer...
 
Luc Afdrukken E-mail
TomaatjeToen Denise vorig jaar nog in groep 7 zat, kwam Luc naast haar zitten. Dat was niet omdat ze zulke dikke maatjes waren, maar omdat het moest van de juf. Luc is al sinds mensenheugenis de grootste relschopper van de klas. Omdat Denise op school doorgaans heel rustig is en aandachtig haar werk doet, verwachtte juf dat Luc wat braver zou worden.
Lees meer...
 
Jim Afdrukken E-mail
Jim, ga je mee naar de aanbiddingsavond?Bij de doop van Anna, het meisje dat met Pasen gedoopt is in onze parochie, was Jim aanwezig. Anna had hem leren kennen op straat tijdens het uitlaten van haar hondje. Jim is een jongen van zestien jaar, uit huis geplaatst met een dramatisch verhaal. Hij is niet gedoopt en heeft geen enkele gelovige achtergrond.
Lees meer...
 
Regen Afdrukken E-mail
RegenYes, grote vakantie in de regen! Na een ochtendje hebben Cecile, Chiara en Denise het helemaal gehad: “Wat gaan we doe-oen?” vragen ze, “We vervelen ons...”. Gelukkig woont de familie Rijkers bij ons in de stad. U weet wel, het gezin van Henk Rijkers, de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Zijn kinderen zijn ongeveer even oud als die van ons en bovendien kunnen ze het goed vinden met elkaar.
Lees meer...
 
Vakantie Afdrukken E-mail
Vakantie - WhatsappBijna vakantie! We hebben nog een paar dagen te gaan. Hier in het Zuiden heeft het lang geduurd voordat het schooljaar ten eind was. Een paar dagen geleden zaten Cecile en Chiara nog midden in de proefwerkweek. Spanning en stress alom bij de familie Loenen.
Lees meer...
 
Bedevaart Afdrukken E-mail
Paray le MonialMet Hemelvaart zijn Edwin en ik met de Gemeenschap Emmanuel naar Paray-le-Monial geweest. Cecile, Chiara en Denise - onze drie dochters - waren mee. Voor twee dagen Paray moesten we tweemaal een kleine achthonderd kilometer rijden. De dames vinden dit niet een beetje belachelijk, maar volslagen gekkenwerk. Hoe verzinnen hun ouders het...
Lees meer...
 
Vasten Afdrukken E-mail
Vasten - ongelukjeDe telefoon gaat. Aan de andere kant van de lijn hoor ik het stemmetje van Denise, de jongste: “Mama, ik ben aangereden”. Ik schrik me wezenloos, maar voor ik iets kan zeggen voegt ze eraan toe: “maar ik heb niks hoor!”
Lees meer...
 
Film Afdrukken E-mail
Film "Love Actually" voor alle leeftijden?“Mama, ik moest bij de docent Engels komen”, meldde mijn brugklasser Chiara een paar weken geleden. “Hij wil opnieuw de film ‘Love Actually’ draaien in de klas, maar had gehoord dat Cecile deze film vorig jaar niet zo leuk vond. Hij vroeg wat we nu moesten doen.”
Lees meer...
 
Gezond Afdrukken E-mail
Dove Caramel LiaisonNet zoals ik graag ons mooie katholieke geloof aan mijn kinderen doorgeef, zo wil ik ook graag dat ze gezond zijn en blijven. Aanleiding voor deze wensen is die ene fundamentele hoop die elk ouder heeft: “als mijn kroost maar gelukkig is en blijft”. Een gezond lijf en goed eten lijkt me in dit kader dan ook zeker relevant. Toch denkt niet iedereen daar hetzelfde over geloof ik.
Lees meer...
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design