Ons Dagelijks Brood - Gezinsboeken
 
Brechje
Floor Afdrukken E-mail
FloddertjeFloor is het klasgenootje en vriendinnetje van Cecile. De gelijkenis tussen Floor en Floddertje uit de boeken van Annie M.G. Schmidt is werkelijk treffend: allebei hebben ze een wilde bos haren, kleding die binnen een dag onherstelbaar vies dan wel gescheurd is en helaas is Floor ook gezegend met een neus voor ondeugd. Zo heeft ze tijdens een druilerige woensdagmiddag bij ons thuis op een onbewaakt ogenblik naar 112 gebeld. Ook is Floor al eens tot aan haar middel weggezakt in de modder bij de vijverpartij tegenover ons huis. Kortom, vóór ik haar meeneem check ik eerst of ik dat mentaal, fysiek en wasmachinetechnisch ga redden.
Lees meer...
 
Allerliefste Afdrukken E-mail
Devoot kindergebedCecile is zo'n kind dat heel ontvankelijk is voor het geloof. Bijbelverhalen vindt ze prachtig, ze bidt met haar hele hartje en hangt aan onze lippen als we iets uitleggen over Jezus en de Kerk. Ooit heeft ze iets gehoord over een speciaal hoekje dat je kunt maken op je kamertje om te bidden. Nog geen dag later had ze haar eigen ‘gebedshoekje' in elkaar gezet. Tussen de kast en het bed staat nu een puzzeldoos op z'n kop met daar bovenop alle afbeeldingen van Jezus en Maria die ze rijk is. Haar knalroze prinsessenmand dient als gebedsbank. “Dat komt wel goed met haar”, denken wij als ouders dan ook met een zeer gerust hart. “Die wordt later vast een enthousiaste katholiek.”
Lees meer...
 
Appeltje Afdrukken E-mail
AppeltjeMijn dames, Edwin en ik zijn van de naoorlogse generatie en hebben gelukkig nooit honger in onze buiken gehad. Daardoor vinden we het heel gewoon dat we elke week weer een winkelwagentje met lekkers volladen in de supermarkt. Na de avondmaaltijd blijft er ook steevast van alles aan de bordjes plakken, terwijl de dames melden dat ze ‘klaar’ zijn. Vooral in het toetjesbakje van Chiara blijft zoveel over, dat wij dagelijks menen dat daar een “half Afrikaans dorp nog zeker twee weken van kan leven”. Denise is echter uit ander hout gesneden…
Lees meer...
 
Jaguar Afdrukken E-mail
Jaguar“Mama, vandaag is er wat vervelends gebeurd”, vertelt Cecile als ik met haar wil gaan bidden voor het slapengaan. “Vandaag zei Sofie (het overbuurmeisje): ‘Ik heb mijn kleurplaat veel mooier ingekleurd dan jij!’ Dat vond ik helemaal niet leuk.” Twee trieste oogjes kijken me aan. “Nou, dat is ook niet aardig van haar”, zeg ik meteen, terwijl mijn moederhart al een beetje pijn doet.
Lees meer...
 
Op reis Afdrukken E-mail
Over een paar dagen wagen we het erop: dan vertrekken we met onze dochters Cecile, Chiara en Denise naar een gezinsessie in Paray-le-Monial in Frankrijk. Daar heeft Jezus in 1673 zijn Hart getoond aan de jonge kloosterzuster Margaretha-Maria Alacoque.
Lees meer...
 
Cadeau Afdrukken E-mail
Net als ik Chiara kom ophalen bij haar vriendinnetje Elise, hoor ik geroep uit het huis komen: “Als ik kapotte kranen heb, dan heeft u ervoor te zorgen dat die gerepareerd worden!” De moeder van Elise is gescheiden en zorgt alleen voor haar twee dochtertjes in een piepklein huisje in een achterstandswijk. Ze praat verontwaardigd tegen haar huisbaas, die volledig stoïcijns blijft onder de terechte aantijgingen. Hij meldt dat ze daar zelf maar voor moet zorgen, waarop ze nog veel bozer wordt. Maar het doet hem niets en hij loopt stilzwijgend weg.
Lees meer...
 
Alles anders Afdrukken E-mail
“Na de grote vakantie ga ik naar groep 3, hè mama?”, vraagt Chiara. “Ja, leuk toch?”, antwoord ik nog niets vermoedend. We zijn ’s ochtends op weg naar school en ondertussen zingen Elly en Rikkert op een bandje hun vrolijke liedjes door mijn autootje. “Dan moet ik afscheid nemen van juffrouw Annette en dan zie ik haar nooit meer”, voegt ze er ietwat dramatisch aan toe. Even is het heel stil op de achterbank, tot Cecile zegt: “Mama, Chiara is aan het huilen!” Dikke tranen biggelen stil over de wangetjes en dan barst alle emotie eruit: “Dan zie ik juffrouw Annette alleen nog maar als ik ja-a-arig ben en langs de klassen mag om te trakteren… en dan heb ik alleen nog maar Kim (een vriendinnetje) en verder helemaal nie-ie-mand.” En dat terwijl Chiara sinds haar allereerste schooldag al grossiert in vriendjes en vriendinnetjes. Volgens mij heb ik de hele klas al in toerbeurt op woensdagmiddagen mee naar huis getransporteerd, maar dat is ze even vergeten. Het leven is natuurlijk ook spannend als je nog maar vijf lentes telt en voor zo’n grote stap staat: een andere juf, een nieuwe klas en tja, dan begint het serieuze leerwerk écht.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 110 - 116 van 116

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design