Family Bookshop
Liefde en seksualiteit
Je bent er bijna
Je bent er bijnaIn onze vrijgevochten maatschappij worden kinderen op vanalles en nog wat voorbereid maar zelden op een gezonde omgang met sexualiteit en de plaats ervan binnen het huwelijk. In dit boekje wordt de sexuele ontwikkeling beschreven en Gods plan met het geschenk van de sexualiteit. Een boekje voor ouders en kinderen om samen te lezen en erover te praten. (12-15 jaar)
Lees meer...
 
Jongerenmagazine Over relaties, liefde & seksualiteit
JongerenmagazineWie droomt er niet van een gelukkige liefdesrelatie die een leven lang duurt? In dit magazine over relaties, liefde en seksualiteit worden de eerste stappen beschreven die gezet worden op het liefdespad.
Lees meer...
 
Wat ben je mooi mijn lief!
Wat ben je mooi mijn lief!Mensen hebben maar lief omdat God hen liefheeft en zoals God hen liefheeft. Dat is de boodschap die we mogen lezen in het merkwaardige bijbelse liefdeslied, het Hooglied. Merkwaardig, alleen al omdat dit liefdeslied opgenomen werd in de bijbel. Ook om de hartstochtelijke, warme mensentaal waarin het eeuwen geleden werd geschreven. Waar en hoe we ook leven, als gehuwden, religieuzen, priesters, vrije gezellen... liefde blijft de drijvende kracht in alle relaties die we aangaan.
Lees meer...
 
Open over bloot
Open over blootEen christelijke visie op seks: openhartig, prikkelend, boeiend en met een knipoog. voor iedereen die durft na te denken over de geestelijke dimensie van seksualiteit – en over de consequenties daarvan.
Lees meer...
 
Liefhebben is een kunst
Liefhebben is een kunstDit boek gaat over de liefde tussen de ene mens en de andere. Volgens prof. Ter Horst is er dringend behoefte aan informatie en voorlichting over de kunst van het liefhebben, omdat in onze geïndividualiseerde samenleving allerlei oude vormen van liefdevolle omgang onbruikbaar zijn geworden en nieuw maar moeizaam worden ontdekt. De liefde is gedevalueerd en de kunst van het liefhebben moet opnieuw worden geleerd.
Lees meer...
 
Mystiek en Eros
Mystiek en ErosIn huwelijken en relaties komt het nogal eens voor dat seksualiteit spanningen oplevert. Volgens de auteurs kunnen de problemen te maken hebben met het spanningsveld tussen seksualiteit en religie. Ze willen ons helpen spiritualiteit en seksualiteit weer met elkaar te verzoenen. Ze zoeken daarvoor aanknopingspunten in mystieke bronnen en in de moderne psychologie. Lezing van dit boek draagt ertoe bij dat we meer bezield omgaan met seksualiteit en dat onze spiritua-liteit nieuwe levenskracht krijgt.
Lees meer...
 
In liefde verenigd
Simon Dankers: In liefde verenigdSinds eind 2008 is er een eerste Nederlandse studie en wetenschappelijke publicatie gewijd aan de Theologie van het Lichaam door theologiestudent Simon Dankers: In liefde verenigd. Menselijke relaties en de ‘Theologie van het lichaam’ van paus Johannes Paulus II.
Lees meer...
 
Met ziel en lichaam
Met ziel en lichaamIn onze tijd wordt de ware betekenis van de menselijke seksualiteit misvormd, omdat men haar losmaakt van haar wezenlijke betrekking tot de ziel. In deze context brengt de auteur de seksualiteit naar voren als waarde en taak van heel de mens, geschapen, als man en vrouw, naar het beeld van God.
Lees meer...
 
Het grote wonder (Lennart Nilsson)
Het grote wonder (Lennart Nilsson)Het grote wonder brengt met unieke kleurenfoto's van Lennart Nilsson het grote wonder van ons ontstaan in beeld. Het is fascinerend om de ontwikkeling van de menselijke vrucht vanaf de bevruchting tot aan de geboorte te kunnen volgen. De informatieve tekst van prof. dr. L. Hamberger beschrijft stap voor stap de negen maanden van de zwangerschap, en bevat veel praktische raadgevingen.
Lees meer...
 
De eerste negen maanden
De eerste negen maandenEen fascinerend beeldverslag met heel beknopte teksten van de ontwikkeling van een microscopisch kleine cel tot een volledig gevormde baby. De brochure toont het begin van het menselijk leven vanaf de celdeling; eerst per dag, dan per week en maand.
Lees meer...
 
Good news about sex and marriage
Good news about sex and marriageIn dit boek beantwoordt Christopher West de meest voorkomende vragen over sexualiteit en huwelijk en presenteert de katholieke leer op een originele, aansprekende en overtuigende manier.
Lees meer...
 
Theology of the body for beginners
Theology of the body for beginnersDe Theology of the Body is een serie catecheses die paus Johannes Paulus II in de eerste jaren van zijn pontificaat heeft gegeven rond liefde en sexualiteit.
Lees meer...
 
An Adult Faith Formation Program Based on Pope John Paul II's Theology of the Body
An adult formation program based on Pope JP II’s Theology of the BodyDit boek bevat vier lezingen (ook beschikbaar op video en audio) die geschikt zijn voor een bespreking van de Theologie van het Lichaam in parochies of studiegroepen.
Lees meer...
 
Voor de liefde geschapen
Voor de liefde geschapenVoor jongeren en hun opvoeders. De seksualiteit open, eerlijk en duidelijk behandeld vanuit een gelovig perspectief.
Lees meer...
 
Jezus en je lichaam
Jezus en je lichaamDe sexuele moraal uitgelegd aan jonge mensen, een weergave van de uitleg welke geschreven werd aan de studenten van de universiteit van Leuven.
Lees meer...
 
Hij leeft: 50 vragen over leven en liefde
Hij leeft: 50 vragen over leven en liefdeMagazine met 50 vragen en antwoorden die bij veel jongeren maar ook bij ouderen wel eens opkomen.
Lees meer...
 
Mooi en kwetsbaar
Mooi en Kwestbaar28 prachtig getekende kinderemoties in het eerste jaar fijnzinnig samengevat in een gedicht, gedachte of bijbelcitaat waaruit Gods liefde blijkt voor kinderen.
Lees meer...
 
En God zag dat het zeer goed was ~ de heiligheid van seksualiteit
En God zag dat het zeer goed wasVanuit een cultureel-antropologische analyse van de huidige opvattingen over seksualiteit, en een filosofisch-antropologische beschrijving van de plaats van seksualiteit in het leven van de mens, probeert de auteur - zelf bisschop en filosoof - via het godsdienstfilosofische begrip sacraliteit de opvattingen van de Rooms Katholieke Kerk inzake haar waarden en normen rond seksualiteit te verduidelijken en aannemelijk te maken.
Lees meer...
 
De kunst van de natuurlijke gezinsplanning
De kunst van de natuurlijkse gezinsplanningDit boek "De kunst van de natuurlijke gezinsplanning" kost slechts evenveel als een kleine voorraad van 'de pil', maar je kunt er je leven lang nut van hebben.
Lees meer...
 
Ware liefde
Ware LiefdeHeb je je wel eens afgevraagd ...
Waarom zou ik wachten tot het huwelijk? Hoe ver is te ver? Iedereen doet het toch? Gedraag ik me niet goed genoeg zolang ik maar geen seks heb? Neemt kuisheid mij mijn vrijheid af? Wordt er iemand kwaad mee gedaan? En als wij echt van elkaar houden? ...
Lees meer...
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design