Family Bookshop
Gezin
Al de dagen van ons leven

Al de dagen van ons levenDit gezinsboek is een geheel herziene uitgave van 'Al de dagen van ons leven' dat in 1986 voor het eerst verscheen en acht herdrukken kende. Het herziene boek is een bijna nieuwe publicatie. Het werd grondig aangepast - bij het begin van het derde millennium - aan de hedendaagse situatie van gezin, wereld en Kerk. Het boek begeleidt het hele gezin het jaar rond, dag in dag uit, een leven lang. Het gaat mee op stap langs de kringloop van het familiale leven, met zijn gewone en feestelijke dagen, met zijn hoogte- en laagtepunten.

Lees meer...
 
Kinderen koop je in de hemel
Kinderen koop je in de hemelVroeger waren kinderen een geschenk uit de hemel, tegenwoordig zijn kinderen onderwerp en inzet van maatschappelijk debat. Iedereen heeft wel wat over het kind te zeggen. Politici willen de jeugd redden en het gezin weer tot hoeksteen van de samenleving maken. Artsen en verloskundigen zetten kennis en techniek in om de gezondheid van kinderen te garanderen.
Lees meer...
 
Alles aan de kant
Alles aan de kantSoms krijg je een punthoofd van de chaos in je huis én in je hoofd.Je komt niet verder dan af en toe een wanhopig schietgebedje: ‘verlos mij van de chaos en geef mij heden mijn broodnodige rust!’ Goed nieuws: je bent niet de enige!
Lees meer...
 
Babylief
BabyliefJouw zwangerschap van week tot week: wetenswaardigheden, gebedjes, bijbelverzen en ruimte om je eigen weekverhaal in te vullen.
Lees meer...
 
Plezier in je werk
Plezier in je werkDe bekende benedictijn en schrijver Anselm maakte op verzoek van het CNV een boek over plezier in je werk. Hij geeft het thema diepgang door het te verbinden met spiritualiteit.
Lees meer...
 
De innerlijke rust
De innerlijke rustWaarom is de innerlijke rust in deze tijd zo moeilijk te bereiken en welke strijd zal er geleverd moeten worden voor momenten waarin het hart rust vindt bij God? In De innerlijke rust gaat de schrijver in op de barrières voor onze omgang met de Allerhoogste: dagelijkse zorgen, faalangst, angst om te lijden. Hij leert ons hoe wij dan toch kunnen groeien in vertrouwen, hoe wij ons aan God, onze herder, kunnen leren overgeven.
Lees meer...
 
Liefde voor volwassen kinderen
Liefde voor volwassen kinderenJe kind blijft altijd je kind, ook al is het al lang volwassen. En je houdt nog net zoveel van dat kind als vroeger – misschien zelfs wel meer. Maar de ouder-kindrelatie verandert wel als je kinderen volwassen worden. Omgaan met je volwassen kinderen is een onderwerp waar niet veel over wordt gesproken. Toch krijgen alle ouders er mee te maken. Dit boek voorziet daarom in een grote behoefte. Gary Chapman en Ross Campbell geven waardevolle inzichten voor ouders in deze fase van hun leven. Misschien is wel het belangrijkste: probeer te genieten van de relatie met je kinderen.
Lees meer...
 
De zeven eigenschappen van effectieve families
De zeven eigenschappen van effectieve familiesMet de diepzinnigheid, eenvoud en praktische wijsheid waarmee hij al miljoenen lezers heeft bereikt, laat Stephen R. Covey zien hoe de principes uit De zeven eigenschappen van effectief leiderschap kunnen worden gebruikt om een stabiel, liefdevol gezin op te bouwen waarvan de positieve effecten generaties lang zullen doorwerken. Want, zo zegt Covey: 'Als je je kinderen opvoedt, voed je tegelijkertijd je kleinkinderen op.'
Lees meer...
 
Stress
Stress - Kardinaal DanneelsStress vind je op vele niveaus. Niet alleen het individu lijdt eraan. Een heel gezin of een bedrijf kan gestresseerd zijn. Ook de Kerk en de christelijke gemeenschappen ontsnappen er niet aan. Het geestelijke burn-outsyndroom komt voor zowel in het persoonlijke leven van de christen als in een parochie of vereniging. ‘Hoeft het allemaal nog wel?’, ‘Waartoe dient het allemaal?’, ‘We zijn moe’, klinkt het.
Lees meer...
 
Tien mythen over het gezin
Tien mythen over het gezinMet verve ontzenuwt Peter Cuypers de mythe dat het traditionele gezin niet meer zou bestaan, en negen andere hardnekkige mythen over het gezin in onze dynamische samenleving. Peter Cuyvers is pedagoog, en werkte jarenlang bij de Nederlandse Gezinsraad, waar hij onderzoek heeft gedaan naar partner- en ouderschap. Momenteel heeft hij een eigen adviesbureau (Family Facts). Hij verzorgt daar ondere andere relatie- en ouderschapscursussen.
Lees meer...
 
Tijd voor de kinderen
Tijd voor de kinderenJarenlang vonden we het heel vanzelfsprekend en bevredigend om te werken en de opvang van de kinderen uit te besteden. Maar de laatste tijd valt er een kentering waar te nemen: steeds meer vrouwen - en enkele mannen - ervaren het bestaan als werkende ouder als een wurggreep, waaraan ze zich willen ontworstelen.
Lees meer...
 
Compendium van de sociale leer van de Kerk
Compendium van de sociale leer van de KerkOnder impuls van Paus Johannes Paulus II heeft de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede de sociale leer van de katholieke Kerk gebundeld in één overzichtelijk compendium. De Nederlandse vertaling van deze ‘sociale catechismus’ is een uitstekend hulpmiddel om de hedendaagse realiteit te interpreteren en te verhelderen in het licht van het evangelie. Het is een samenvatting van het denken van de Kerk over sociale thema’s als het gezin, werk, politiek, internationale relaties, vrede en milieu.

uitgeverij LICAP
Lees meer...
 
Win win: hoe relaties steker worden conflicten op te lossen
Win win: hoe relaties steker worden conflicten op te lossenConflicten ombuigen tot win win situaties. Wordt handig in het vinden van oplossingen. Zo zullen beide partners zich begrepen, gewaardeerd en geliefd voelen.
Lees meer...
 
Draaiboek voor drukke gezinnen
Draaiboek voor drukke gezinnenDe combinatie werk, school, huishouden en zorg drijft iedereen wel eens tot waanzin. Volgens Mariangeles Nogueras kan een groot deel van deze stress worden voorkomen door het huishouden goed te organiseren.
Lees meer...
 
Grace before meals
Grace before mealsMet ‘Grace before meals’ heeft Leo Patalinghug, priester en docent aan het Mount St. Mary’s seminarie in Emmitsburg in Maryland (VS) een bijzonder kookboek geschreven.
Lees meer...
 
School voor ouders
School voor oudersJe wordt voor bijna alles in je leven opgeleid. Toch leren we weinig over het aangaan van een verkering, een verloving, een huwelijk of voor het opvoeden van kinderen. Geen kleine taken! Zich baserend op het katholiek geloof wil de auteur zijn ervaring en inzichten uit zijn dertig-jarige praktijk met ons delen. En een steun zijn voor alle ouders die van goede wil zijn, van hun kinderen houden en dus ook het beste wensen voor hun kinderen.
Lees meer...
 
Brief aan de gezinnen
Brief van paus Johannes Paulus II aan de gezinnenBij gelegenheid van het internationale jaar voor het gezin (1984) heeft paus Johannes Paulus II een brief geschreven aan de gezinnen.
Lees meer...
 
Wereldgezinsdagen Valencia 2006
Wereldgezinsdagen Valencia 2006Uitgave van de toespraken die paus Benedictus XVI heeft gehouden op de wereldgezinsdagen 2006 in Valencia.
Lees meer...
 
De vijf kenmerken van een gezond gezin
De 5 kenmerken van een gezond gezinWanneer de plaatselijke bank zijn werknemers traint om valse bankbiljetten te herkennen, krijgen zij geen valse biljetten als voorbeeld. De bank leert hun juist alle kenmerken van echte biljetten te herkennen. Ditzelfde principe is ook van toepassing op het gezinsleven. ...
Lees meer...
 
Druk, druk, druk
Druk, druk, drukDit boek biedt praktische adviezen voor het omgaan met werkdruk. Daarbij wordt ook aandacht geschonken aan persoonlijkheid, zelfbeeld en levensvisie, innerlijke factoren die bepalend zijn voor onze vaardigheid om met stress om te gaan. Op een zorgvuldige manier onderbouwen de auteurs hun betoog met bijbelse principes en voorbeelden.
Lees meer...
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design