Netwerk
Bewegingen en organisaties
IHGO Afdrukken E-mail

Instituut voor Huwelijk, Gezin en OpvoedingHet IHGO is een stichting die in 1988 in het leven is geroepen om hulp te bieden bij het op een katholieke manier vormgeven van het huwelijks- en gezinsleven. Hiertoe zijn er diverse regionale werkgroepen, er worden gezinsdagen en bezinningsdagen georganiseerd, diverse publicaties uitgegeven en het IHGO is de initiatiefnemer van de site http://www.katholiekgezin.nl

link: www.ihgo.nl
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Katholiek Nieuwsblad Afdrukken E-mail
Katholiek NieuwsbladOnmisbaar om op de hoogte te blijven van wat er speelt in kerk en samenleving. Kortom: echt een aanrader!

link: www.katholieknieuwsblad.nl
 
Inspiratie magazine Afdrukken E-mail
Inspiratie Magazine Inspiratie Magazine is een eigentijds, katholiek blad dat gelovigen wil inspireren en bezielen. Met interviews, informatie en af en toe een knipoog wil Inspiratie Magazine naast u staan in de beleving en ontwikkeling van uw persoonlijke geloof.

link: www.inspiratiemagazine.nl
 
Uitgeverij Betsaida Afdrukken E-mail
Uitgeverij BetsaidaBetsaida is een uitgeverij van katholieke literatuur. Zij werkt o.a. aan Nederlandse vertalingen van teksten van de paus zowel in boekvorm als digitaal.

link: www.betsaida.org
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
CSLK Afdrukken E-mail
CSLKHet ‘Centrum voor de sociale leer van de Kerk’ (CSLK) opgericht in 2008 door Mgr. J. Punt is gevestigd in het centrum voor kerkelijke opleidingen ‘De Tiltenberg’van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Het Centrum heeft tot doel het bestuderen, verdiepen en verbreiden van de sociale leer van de Rooms-Katholieke Kerk, zoals die met name tot uiting komt in de documenten van de verschillende pausen, om daarmee een bijdrage te leveren aan de opbouw van een meer rechtvaardige samenleving in Nederland en daarbuiten. Om dit doel te verwerkelijken organiseert het Centrum lezingen, studiedagen, cursussen, gesprekken en symposia, verzorgt het publicaties en tracht het de sociale leer met alle daartoe dienstige middelen onder de aandacht te brengen, vooral van hen die maatschappelijke en politieke verantwoordelijkheid dragen.
www.cslk.nl
 
Kinderen bidden voor kinderen Afdrukken E-mail
Kinderen bidden voor kinderen‘Kinderen bidden voor kinderen’ is een nieuw initiatief dat kinderen uitnodigt voor een kind in hun omgeving te bidden, dat ziek is of om andere reden wel wat extra gebed kan gebruiken. In deze tijd is het niet vanzelfsprekend meer dat er met kinderen gebeden wordt. Om kinderen weer hiermee vertrouwd te maken, wordt er regelmatig een bijeenkomst georganiseerd waarbij we samen met kinderen en hun ouders op kindvriendelijke manier gaan bidden op voorspraak van Maria.
Lees meer...
 
Jamoeders.nl Afdrukken E-mail
Jamoeders.nlJamoeders.nl is er voor vrouwen (en mannen) die al op jonge leeftijd durven te kiezen voor een kind. In Nederland heerst een trend onder hoogopgeleide vrouwen om het krijgen van kinderen uit te stellen tot ná hun 35e, of om ze helemaal niet meer te krijgen. Jamoeders.nl is opgericht voor en door jonge ambitieuze vrouwen die óók moeder willen zijn. De initiatiefnemers zijn van mening dat een geslaagde carrière en kinderen heel goed te combineren zijn, als je jong begint!

website: www.jamoeders.nl
e mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
Focolare - Nieuwe Gezinnen Afdrukken E-mail

Nieuwe gezinnen is deel van de internationale Focolare beweging en wordt gevormd door gezinnen en alleenstaanden van de meest uiteenlopende nationaliteiten en culturen.  Door het centraal stellen van de eenheid in alle menselijke relaties ontdekken velen de vernieuwende kracht van de liefde. De band tussen man en vrouw, ouders, kinderen en andere familieleden krijgt meer diepgang en uitstraling naar buiten. De openheid naar de maatschappij, en speciaal naar andere gezinnen, is een karakteristiek van Nieuwe gezinnen.

link: www.focolare.nl
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kinder- en Jeugdwerk Samuel Afdrukken E-mail

Stichting SamuelSamuel wil dienstbaar zijn in de Rooms Katholieke kerk aan iedereen die de jeugd een warm hart toedraagt, om hen te ondersteunen en te inspireren bij de begeleiding van kinderen, tieners en jongeren in hun groei naar gelovig mens-zijn. De site bevat een activiteitenoverzicht en een groot boeken/CD/film assortiment.

link: www.stichtingsamuel.nl
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
KCV / Celebrate Afdrukken E-mail

KCVHet Celebrate festival wordt in 2008 gehouden van 26 juli t/m 1 augustus in Drenthe met als thema ‘Samen uit samen thuis, thuis bij de Vader'. Celebrate is bedoeld voor alle leeftijden, er is een speciaal programma voor volwassenen, kinderen, tieners en jongeren. Organisatie is in handen van de Katholieke Charismatische Vernieuwing.

link: www.celebratefestival.nl

 
Mothers Prayers Afdrukken E-mail

Mother PrayersIn Limburg bestaan sinds kort groepen die aangesloten zijn bij Mothers Prayers (biddende moeders). Dit initiatief is tien jaar geleden in Engeland van start gegaan, toen twee grootmoeders samen gingen bidden voor hun (klein-)kinderen. Inmiddels zijn er overal ter wereld in meer dan 80 landen duizenden groepen van biddende moeders van start gegaan. In kleine groepen van maximaal acht personen richten ze zich tot God als de hemelse vader van hun kinderen.  

link: www.mothersprayers.org
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Fathers Prayers Afdrukken E-mail

Fathers PrayersEen soortgelijk initiatief als Mothers Prayers, ontstaan in Engeland. De website biedt een aantal mooie gebeden voor vaders.

link: www.fathersprayers.org

 
Marriage Encounter Afdrukken E-mail

Marriage EncounterME is ontstaan in Spanje. Priester Gabriël Calvo constateerde dat jonge paren, ofschoon ze de gezonde ambitie hadden om van hun relatie iets persoonlijks te maken, toch altijd weer de ingeburgerde relatiepatronen overnamen bij gebrek aan concrete alternatieven. Hun verhalen over hun lukken en mislukken waren zo herkenbaar dat deze manier om relatie ter sprake te brengen onmiddellijk aansloeg. Deze vorm van communicatie en bezinning breidde zich vlug uit naar Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. Daar werd ze onder de naam Marriage Encounter uitgewerkt en gestructureerd door de New-Yorkse jezuïet Chuck Gallagher. Hij startte weekends voor echtparen. In de jaren ’70 is ME in Europa gestart. In Nederland worden weekends georganiseerd voor jongeren, stellen die willen trouwen en gehuwden.

link: www.marriage-encounter.nl
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Marriage Course Afdrukken E-mail
Marriage CourseDe Marriage Course is een huwelijksverdiepingscursus van zeven avonden (en een achtste feest- en introductieavond) bedoeld om ieder echtpaar (jong en oud) te helpen hun relatie te versterken en te werken aan een sterk en gezond huwelijk dat een leven lang duurt. De Marriage Course is algemeen christelijk maar er wordt op een aantal plaatsen in Nederland een katholieke Marriage Course gegeven, o.a. Leiden, Den Bosch, Geldrop en Schoonhoven.

katholieke marriage course: www.rk-alphacentrum.nl/marriagecourse.htm
alle lokaties: www.marriagecourse.nl
email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
Premarriage Course Afdrukken E-mail
Premarriage Course De premarriage course is bedoeld voor stellen die zich voorbereiden op hun huwelijk of er over denken te gaan trouwen. Het is een cursus om op een leuke en inhoudelijke manier te bouwen aan een blijvende relatie.

Wat houdt de Premarriage Course in?
De cursus duurt vijf avonden. Theorie en praktijk lopen op een aansprekende manier door elkaar. Eigenlijk komen alle onderwerpen, die belangrijk zijn om je relatie goed te houden of te verbeteren, aan de orde.

Voor wie is de cursus?
Als jullie willen werken aan een sterke en blijvende relatie, is deze cursus echt iets voor jullie. De cursus is op christelijke uitgangspunten gebaseerd, maar heel praktisch en waardevol voor ieder stel. Met of zonder christelijke achtergrond, iedereen is welkom.

De kosten per stel zijn ongeveer 75 euro (avonden, eten, werkboek).

katholieke pre-marriage course: www.rk-alphacentrum.nl/premariagecourse.htm
alle lokaties: www.premariagecourse.nl
E mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Lees meer...
 
Katholiek Alpha Centrum Afdrukken E-mail
Katholiek Alpha CentrumIn tien avonden en een weekeinde biedt de Alpha cursus een kennismaking met het christelijk geloof. Daarnaast is er de internetcursus 'Wa@rom Jezus', het Youth Café en de Marriage Course voor gehuwden. Waar de Alpha Cursus algemeen christelijk is, heeft het Katholiek Alpha Centrum de vertaalslag gemaakt van de Alpha methode naar de katholieke kerk. Ook is er de website www.waaromjezus-rk.nl met een 4-weekse cursus die iedere donderdag start.

Gedurende het hele najaar kan men na aanmelding binnen en week starten.

link: www.rk-alphacentrum.nl
link: www.waaromjezus-rk.nl
 
Centrum voor parochiespiritualiteit Afdrukken E-mail
Centrum voor parochiespiritualiteitHet Centrum voor Parochiespiritualiteit (opgericht in 1991) is een instelling van de Congregatie van het Heilig Sacrament. Het Centrum werkt aan geloofsverdieping en geloofscommunicatie in de parochies. Het richt zich tot pastores, tot vrijwilligers, tot kerkbetrokken én tot individueel zoekenden. De medewerkers van het Centrum geven cursussen en stellen tekst- en gebedsmateriaal ter beschikking aan wie er om vraagt. Ze willen religieuze en spirituele inspiratie bieden in de samenleving door middel van lezingen, bezinningsbijeenkomsten en door eigen publicaties.

www.parochiespiritualiteit.org
 
Geloven thuis Afdrukken E-mail
De website van ‘geloven thuis’ is gebouwd rond het project van de twee geloofskoffertjes ‘Beginnen maar’ en ‘Ga je mee’ met leuk en eigentijds materiaal voor de geloofsvorming van kinderen, vanuit de katholieke Bijbelstichting, het aartsbisdom Utrecht en het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS). Iedere maand staan er nieuwe tips en ideeën op deze site voor een kijktafel, versjes en voorleesverhalen, prentenboeken, bidden en achtergrondinformatie rond een thema en de kerkelijke feesten in die maand.

www.geloventhuis.nl
 
Katholieke Bijbelstichting Afdrukken E-mail
Op de site van het Katholieke Bijbelstichting kunnen niet alleen bijbels worden besteld, maar ook leuke gebedskaarten voor de eerste communie of albums ter herinnering aan het doopsel.

Er is een webwinkel waar de materialen besteld kunnen worden.

www.bijbel.net/kbs
 
Stichting Katholieke Gezinsweekenden (SKG) Afdrukken E-mail

Stichting Katholieke Gezinsweekenden (SKG)Deze stichting organiseert al tien jaar lang een jaarlijks landelijk gezinsweekend, het komende begin mei 2007. Verder zijn er gezinsdagen.

link: www.katholiekegezinnen.nl
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Chemin Neuf Afdrukken E-mail
Chemin NeufDe gemeenschap Chemin Neuf is in 1973 ontstaan in Lyon (F) uit een katholieke gebedsgroep met een roeping voor oeucumene. Echtparen, families, alleenstaanden, gewijden; vele mannen en vrouwen hebben gekozen voor een gemeenschappelijk leven in navolging van Jezus, volgens het Evangelie om de kerk en de wereld beter te kunnen dienen. Sinds enkele weken is de Chemin Neuf aanwezig in de Sint Paulsuabdij in Oosterhout.

Iedere zomer wordt een Kana-week gehouden voor echtparen en hun gezin, een uniek moment om stil te staan bij je relatie en je te verdiepen in de betekenis van het samenzijn. Doel is :

  • Tijd nemen om samen te praten en te bidden
  • Naar elkaar toe groeien in vergevingsgezindheid
  • Samenzijn met andere echtparen.
  • Opnieuw het sacrament van het huwelijk beleven.

In 2008 wordt de Kana-week gehouden van 20-26 juli.

link: paulusabdij.nl
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
Gemeenschap Emmanuel Afdrukken E-mail

Gemeenschap EmmanuelDe gemeenschap Emmanuel is een Rooms Katholieke gemeenschap waarin op de eerste plaats samen het geloof wordt beleefd. Zowel alleenstaanden, gehuwden, priesters als toegewijden in het celibaat zijn lid van de Gemeenschap Emmanuel. Voor gezinnen zijn er in de zomer sessies o.a. in Paray le Monial.

link: www.emmanuelnederland.nl/gezinnen/default.htm
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
De Geestelijke Familie ‘Het Werk’ Afdrukken E-mail
De Geestelijke Familie "Het Werk" - Familia Spiritualis "Opus", f.s.o. - is een door de katholieke Kerk opgerichte Gemeenschap van Godgewijd Leven en werd gesticht door Moeder Julia Verhaeghe in 1938. In Nederland heeft ‘Het Werk’ een huis in Merkelbeek, Limburg.

link: www.daswerk-fso.org/Nederlands/indexnl.html
E-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
Familie van Sint Jan / Broeders van Sint Jan Afdrukken E-mail
De Familie van Sint Jan wil een gemeenschap van kinderen van de Vader en van vrienden van Jezus zijn, door de Heilige Geest bijeengebracht, om volledig volgens het Evangelie te leven, in navolging van Christus en innig met Hem verbonden, een leven van aanbidding en contemplatie, in nabijheid van Maria. Deze beweging werd opgericht door pater Marie-Dominique Philippe in 1975. In Nederland hebben de Broeders van Sint Jan verschillende activiteiten, o.a. retraites en bezinningsdagen.  Voor kinderen, tieners en jongeren organiseren de Broeders leuke en spannende weekends en kampen.

link: www.stjan.org
 
Stichting Soka Afdrukken E-mail
Stichting SOKA - sociaal-culturele en kunstactiviteiten - organiseert cursussen, thema- en bezinningsweekends, concerten en lezingen die willen bijdragen aan de rijkdom van het menselijk bestaan. De commissie ‘gezin’ organiseert enkele malen per jaar gezinsdagen in Moergestel.

Info: www.soka.nl/stsoka.html
 
Werkgroep Gezinsmiddagen Borne Afdrukken E-mail
De werkgroep Gezinsmiddagen Borne organiseert sinds 2002 in Twente iedere twee maanden een gezinsmiddag voor katholieke gezinnen. Het doel is om gezinnen met elkaar in contact te brengen en het geloof samen te verdiepen.

e mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
Couple to couple league Afdrukken E-mail
Couple to Couple LeagueEen internationale, interreligieuze organisatie die succesvolle en effectieve methodes voor natuurlijke geboorteregeling wil overdragen van echtpaar op echtpaar.

link: www.ccli.org
nederland: www.ccl-nederland.nl
 
Stichting Sonshine Afdrukken E-mail
Stichting SonshineDe stiching Sonshine doet jeugdwerk in een achterstandswijk in Rotterdam dat daadwerkelijk wil bijdragen aan het welzijn van de kinderen. Juist die kinderen die door hun gedrag of omstandigheden buiten de boot vallen, willen Paul en Patricia Kamp verwelkomen en op weg helpen, door in de wijk te wonen, persoonlijk contact op te bouwen en te investeren in elk kind dat het nodig heeft. Iedere week worden gratis activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

link: http://www.sonshine.nl/
e mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
Praktijk voor Christelijke Psychotherapie Afdrukken E-mail
Deze praktijk werd opgericht in 2003 en is gericht op de hele mens, geest, ziel en lichaam. Zowel relatie- en gezinspsychotherapie als ook individuele psychotherapie is mogelijk. Thema's zijn relatieverdieping, communicatie verbetering, traumaverbetering, opvoeding en algemene hulpverlening.

e mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
Tijd voor God Afdrukken E-mail
Deze site biedt een aantal gebeden om zelf te bidden, alleen of samen met anderen. Sommige gebaseerd op de lezingen uit de liturgie van de dag, en andere op de maandelijkse gebedsintentie die door de paus aan de hele wereld wordt aanbevolen en waar het “apostolaat van het gebed” voor ijvert om ze maandelijks te implementeren bij de lokale gelovigen. Kerk & wereld is de Vlaamse poot van het apostolaat van het gebed.

link: www.tijdvoorgod.net

 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design