Netwerk
Wereldkerk
FAFCE Afdrukken E-mail
FAFCEOm op Europees niveau de belangen van het gezin beter te vertegenwoordigen, hebben katholieke gezinsbewegingen uit diverse Europese landen zich verenigd in de Fédération des Associations Familiales Catholiques en Europe (FAFCE). Aangesloten zijn gezinsorganisaties uit Duitsland, Oostenrijk, Ierland, Hongarije, Tsjechie, Italie, Frankrijk en Zuid Tirol.

website: www.family-eu.org
e mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
The positive benefits of marriage Afdrukken E-mail
De Heritage Foundation, een Amerikaans onderzoeksinstituut, publiceert op deze site diverse onderzoeksresultaten naar de relatie tussen het afnemend aantal huwelijken en het toegenomen aantal problemen op het gebied van geweld, criminaliteit, welzijn, schooluitval etc. De grafieken laten het belang zien van gezonde huwelijken voor een gezonde samenleving.

www.heritage.org/Research/Features/Marriage
 
The Princeton Principles Afdrukken E-mail
In december 2004 werd een studiebijeenkomst gehouden in Princeton, New Jersey, gesponsord door het Witherspoon Instituut, een Amerikaans onderzoeksbureau. Wetenschappers op het gebied van geschiedenis, economie, psychiatrie, recht, sociologie en filosofie hebben gezamenlijk op een rij gezet waarom het huwelijk van belang is voor de samenleving als geheel. De resultaten van de onderzoeken zijn te vinden als PDF-document op deze site, samengevat in 10 uitgangspunten.

www.princetonprinciples.org
 
For your marriage Afdrukken E-mail
Deze site is opgezet als campagne van de Amerikaanse Bisschoppenconferentie en bevat veel toegankelijke teksten rond het huwelijk. Veelgestelde vragen en issues waarmee gehuwden te maken hebben, worden op een eenvoudige en duidelijke manier beantwoord. Erg goed zijn de videogetuigenissen ‘What have you done for your marriage today?’. Een aanrader!

www.foryourmarriage.org
 
Pauselijke Raad voor het Gezin Afdrukken E-mail
De Pauselijke Raad voor het Gezin heeft een aparte afdeling op de website van het Vaticaan. Beschikbare talen zijn Engels, Frans, Italiaans en Spaans.

Link: www.vatican.va/roman_curia/pontifical_councils/family
 
John Paul II Institute Afdrukken E-mail
Als vervolg op de bosschoppensynode van 1980 heeft Paus Johannes Paulus II het initiatief genomen voor een instituut voor studie naar huwelijk en gezin. Zowel in Rome als op verschillende plaatsen rond de wereld is een vestiging van het inistituut (USA, Benin, Mexico, India, Brazilië, Spanje, Australia, Oostenrijk).

Rome: www.istitutogp2.it
Washington: www.johnpaulii.edu
Melbourne: www.jp2institute.org
 
Catholic Fathers Afdrukken E-mail

Een Amerikaanse site over katholiek vaderschap.

link: www.dads.org

 
Familylifecenter Afdrukken E-mail

Deze Amerikaanse organisatie richt zich op de ondersteuning van traditioneel gezinsleven. Een grote verzameling boeken is op deze site te vinden.

link: www.familylifecenter.net

 
Couples for Christ Afdrukken E-mail

Een van oorsprong Fillipijnse beweging van gehuwden die werd opgericht in 1981.

link: www.cfcglobal.org.ph/home.htm

 
Catholic Education Afdrukken E-mail
Deze site geeft een indrukwekkende hoeveelheid artikelen over de katholieke visie op sociale en morele issues in onze tijd, vanuit het christelijk mensbeeld. De site wordt ondersteund door een breed platform van wetenschappers van Amerikaanse universiteiten en aanbevolen door de aarsbisschop van vancouver en de aartsbisschop van Denver. Op het gebied van huwelijk en gezin staan er vele interessante artikelen.

www.catholiceducation.org
 
Mercatornet Afdrukken E-mail
Mercatornet is een Australische / internationale site die commentaar geeft op internationaal nieuws en ontwikkelingen vanuit ethisch en moreel perspectief. De site streeft ernaar een heldere visie te geven op de menselijke persoon in politiek, opvoeding, sociale leer en cultuur. De site bevat o.a. artikelen en opinies met betrekking tot gezins- en pro-life issues.

www.mercatornet.com
 
Focus on the family Afdrukken E-mail
Focus on the family.

www.family.org
 
International Federation for Family Development (IFFD) Afdrukken E-mail
www.iffd.org
 
 
Vertalingen van documenten uit de wereldkerk Afdrukken E-mail
www.rkdocumenten.nl/dossier.php?dossier=43
 
Interdiocesane dienst voor gezinspastoraal, Vlaanderen Afdrukken E-mail
‘Via de diverse diensten gezinspastoraal wil de katholieke kerkgemeenschap alle gezinnen nabij zijn en hen ondersteunen.’

link: www.gezinspastoraal.be/N/index.lasso
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design