Praktische tips
Praktische tipJouw gouden tip?
Hoe houd je je huwelijk mooi en levend, hoe pak je de christelijke opvoeding van peuters, kinderen en pubers aan (of juist niet), hoe maak je je gezin tot een prachtig thuis voor elkaar? Wat is jouw gouden tip voor andere gezinnen? Concreet, eenvoudig, middenin het leven. Van vakantie tot vastenactie, van spelletjes-ideeën tot mama-dagen.

Mail deze tips in je verloren kwartiertjes aan ons, zodat andere gezinnen er hun voordeel mee kunnen doen. Bij publicatie ontvang je een leuke attentie.

Formulier
Formulier om uw praktische tip door te geven


Waar denk je aan? Afdrukken E-mail
Waar denk je aan?Vraag omdat je dat ook werkelijk wilt weten vaak aan je echtgenoot en kinderen; Waar denk je aan? Hoe voel je je? Wat vind je? En daarna; waarom?
Lees meer...
 
Vijf tips als je niet op één lijn zit met de opvoeding Afdrukken E-mail
Onenigheid over de opvoedingVia de site kregen we de vraag binnen: als man en vrouw niet op één lijn zitten in de opvoeding, wat kun je daaraan verbeteren?
Lees meer...
 
Vijf tips voor betere communicatie Afdrukken E-mail
Vijf tips voor betere communicatieHoe kun je de communicatie in je relatie verbeteren? Vijf tips om te werken aan jezelf en aan de manier waarop je met elkaar omgaat.
Lees meer...
 
Vijf tips om aan je relatie te blijven werken Afdrukken E-mail
Vijf tips om aan je relatie te blijven werkenEen relatie kan ups en downs kennen. De ander kan anders blijken te zijn dan je je in het begin had voorgesteld. Je dacht dat hij of zij nog wel zou veranderen maar dat is niet gebeurd. Vijf tips om aan je relatie te blijven werken.
Lees meer...
 
Vijf tips voor goede voornemens Afdrukken E-mail
Goede voornemens - dieetStilletjes hebben we allemaal wel wensen voor het nieuwe jaar om uit te voeren of gewoontes om mee te breken. Ermee beginnen en het dan ook nog volhouden, valt vaak niet mee. Vijf tips voor succesvolle goede voornemens.
Lees meer...
 
Hoe kan ik nog genieten? Afdrukken E-mail
Hoe kan ik nog genieten?We hebben het druk met elkaar en maken vaak te weinig tijd voor ontspanning, creativiteit en zelfreflectie. Hierdoor hebbben we makkelijk het gevoel dat de tijd ons door de vingers glipt. Het gevolg is dat we op de automatische piloot leven en niet meer kunnen genieten. Hoe kun je dit te lijf gaan?
Lees meer...
 
5 tips voor een gezond gezin Afdrukken E-mail
5 tips voor een gezond gezin
1. Zet je gezin op 1
De wereld trekt aan ons, met allerlei activiteiten voor sport, school, werk of kerk, vrienden en familie. Voor je het weet, is ieder moment gevuld met activiteiten die allemaal belangrijk zijn. Maar als het niet goed met het gezin...
2. Eet samen
Uit onderzoek blijkt dat het samen eten als gezin veel voordelen heeft. Gezinnen waar dagelijks wordt gegeten...
Lees meer...
 
Zomertip: bedevaart in de buurt Afdrukken E-mail
Op de fiets langs een bedevaartplaats in de buurtOp een mooie zomerdag is een fietstocht of wandeling een leuk gezinsuitje. Maar waar naartoe? Denk eens aan een bedevaartsplaats bij je in de buurt.
Lees meer...
 
Kinderen helpen met opruimen... utopie of werkelijkheid? Afdrukken E-mail
Kinderen helpen met opruimen“Mijn kinderen lopen na het eten zo van tafel. Ze laten alles staan.”
“Ik ben mijn kinderen constant aan het bedienen. Het lijkt wel alsof ze niets kunnen.”
“Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, kan ik de ontbijtboel nog opruimen.”

Citaten van moeders. Moeders die verzuchten dat ze alles zelf moeten doen en dat hun kinderen niet helpen.
Lees meer...
 
Gezinsautogalerij Afdrukken E-mail
 Honda OdysseyGeïnspireerd door de verkiezing van de Gezinsauto van het jaar heeft Katholiek Gezin een galerij opgezet van (grotere) gezinsauto's. Voor zover mogelijk zijn ze voorzien van plus- en minpunten, argumentatie, een link naar meer informatie en een fraaie afbeelding.
Lees meer...
 
Spelen met je kinderen Afdrukken E-mail
Spelen met kinderenSpelen. Daarmee ontdekken kinderen wie ze zijn, wat ze kunnen en op welke manieren zij kunnen omgaan met de wereld om hen heen. Veel ouders weten dit wel. We gaan er alleen vaak ten onrechte van uit dat kinderen dit uit zichzelf en zonder hulp van volwassenen kunnen.
Lees meer...
 
Fotofeest! Afdrukken E-mail
Fotoboeken kijkenDe leukste dingen die je met elkaar kunt doen zijn vaak onbetaalbaar, maar niet met geld te koop. Ga bijvoorbeeld eens met het hele gezin een middag foto's en/ of home video's kijken!
Lees meer...
 
Inspiratie Magazine over vasten Afdrukken E-mail
VastentijdIn samenwerking met de Nederlandse Bisschoppelijke Vastenaktie besteedt Inspiratie Magazine in het eerste nummer van 2009 uitvoerig aandacht aan vasten.
Lees meer...
 
Gebed: verborgen kracht van je huwelijk Afdrukken E-mail
Biddende handenVeel boeken zijn geschreven over het goed onderhouden van een huwelijksrelatie. Iets dat het huwelijk ook versterkt, maar vaak onderbelicht blijft, is het gebed voor elkaar.

Lees meer...
 
Vastenavond vieren Afdrukken E-mail
Dikke dinsdag - pannekoeken!Vastenavond is de avond voor het begin van de veertigdaagse vastentijd. Het is tevens de laatste avond van het carnavalsfeest. De dag erna, aswoensdag, begint de voorbereiding op het paasfeest. Traditiegetrouw is dat een periode waarin wat soberder geleefd wordt. Op vastenavond wordt daarom door veel mensen extra feestelijk gegeten en gedronken.
Lees meer...
 
Carnaval Afdrukken E-mail
CarnavalBinnenkort barst het carnavalsfeest weer los. In ons land is het vooral beneden de rivieren een groot feest. Waar komt dit feest eigenlijk vandaan? En wat is de betekenis van carnaval?
Lees meer...
 
Keuzes maken als moeder Afdrukken E-mail
Jonglerende moederHet leven kan rustiger, overzichtelijker en prettiger zijn met minder zaken aan je hoofd. Je hoeft daarvoor heus niet zoveel op te geven. Je hoeft slechts te beslissen op welke zaken jij wilt focussen. Hoe doe je dat?
Lees meer...
 
5 Tips voor de Bijbel in je gezin Afdrukken E-mail
5 Tips voor de Bijbel in je gezinHoe doe je dat eigenlijk, de Bijbel lezen. De Bijbel, het Woord van God, is geen eenvoudig boek en zomaar op bladzijde 1 beginnen, is bijna niemand goed bevallen. Hieronder vijf tips die je kunnen helpen de Bijbel een plaats te geven in je gezin.
Lees meer...
 
Ruzie, en de kinderen dan? Afdrukken E-mail
Ruzie, en de kinderen dan?Soms is het huis even te klein. Een fikse woordenwisseling kan soms erg opluchten maar wat is de invloed op de kinderen? Moet je alles opkroppen tot de kinderen in bed liggen? Of ben je maar liever duidelijk naar elkaar want dan is het het eerste weer voorbij. Zeven tips voor ruzie.
Lees meer...
 
Vijf tips rond opa en oma Afdrukken E-mail
Vijf tips rond opa en omaHet is geweldig en een grote verrijking als een gezin kan delen in het geheugen en de levenservaring die opa en oma inbrengen. De helpende hand van de (schoon)ouders als oppas of logeeradres is vaak onmisbaar. Maar hoe geef je ieder zijn eigen plaats, en wat mag je van elkaar verwachten. Vijf tips rond de plek van opa en oma in het gezin.
Lees meer...
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design