Netwerk
Gezin en Opvoeding
Family enrichment (FEN) Afdrukken E-mail
Family EnrichmentFamily Enrichment Nederland (FEN) is een initiatief van ouders die hun gezinsleven willen optimaliseren en ook anderen daarbij willen helpen. Daarom organiseert FEN activiteiten waarin ze met andere ouders ervaringen over opvoeden delen.
Lees meer...
 
Spelletjes voor kinderen Afdrukken E-mail
Spelletjes voor kinderenEen website met veel leuke content voor ouders en kinderen. Op deze site vind je allerlei leuke online en offline kinderspelletjes, games en fun speciaal voor kinderen. Alles op deze site is gratis toegankelijk. Op spelletjes voor kinderen.nl zijn niet alleen gratis online kinderspelletjes te vinden, maar ook voor kinderfeestjes, kleurplaten, recepten en moppen voor kinderen kun je hier terecht. Met inmiddels ongeveer 2500 dagelijkse bezoekers wordt de website veel bezocht door zowel ouders als kinderen.

Link: www.spelletjes-voor-kinderen.nl
 
Ik Vader Afdrukken E-mail
Website ikvader.nl IkVader.nl is een site voor vaders, met praktische tips, het laatste vadernieuws en antwoorden op praktische vragen. Het is een neutrale site met veel links en tips rond vader worden, zwangerschap (hoe overleeft de man de pufcursus), hoe om te gaan met babys, gezinsauto's, fietsdragers op de auto, onderhandelen met oma, en al die andere dingen waar een man aan denkt. Leuk dat er een site is die gezin en opvoeding vanuit het perspectief van de vader belicht!

www.ikvader.nl
 
Aan de hand Afdrukken E-mail
Aan de handHet christelijk magazine Aan de Hand is een opvoedmagazine voor christelijke ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Aan de Hand schrijft over de praktijk van het opvoeden en besteedt nadrukkelijk aandacht aan geloofsopvoeding.

Aan de Hand verschijnt 8 keer per jaar met herkenbare verhalen van andere ouders over bijvoorbeeld ruzie in huis, de plek in de kinderrij en de eigen opvoedstijl. In elke Aan de Hand is er aandacht voor geloofsopvoeding zoals het zegenen van je kinderen, een vakantiebijbelleesrooster als bijlage of over jeugdclubs en catechese in de kerk. Aan de Hand laat deskundigen aan het woord als dat nodig is: de kinderpsycholoog, de orthopedagoog of de leerkracht. De echte deskundige zijn volgens het blad de ouders zelf.

www.aandehand.nl
 
Family Factory Afdrukken E-mail
Family FactoryThe Family Factory is in april 2008 opgericht op initiatief van Jan Willem Roseboom. Na bijna 9 jaar gewerkt te hebben bij jongerenorganisatie YfC-Nederland wilde hij iets doen aan het opmerkelijke gat in het ondersteuningsaanbod aan ouders: "Het is geweldig dat je in Nederland zo goed begeleid wordt bij zwangerschap en bevalling. Maar als je gezin start, stopt de support grotendeels. Pas als het misloopt in je relatie of in de opvoeding is er allerlei ondersteuning. The Family Factory is er voor ouders die graag willen dat het goed gaat".
The Family Factory verzorgt o.a. workshops voor groepen van 5-500 personen. Alle workshops duren 120 minuten. O.a. time management, workshops voor vaders en moeders, waarden bepalen, tieners, rust in je gezin.

http://www.familyfactory.nu/
 
No apologies Afdrukken E-mail
No AologiesNo apologies wil jongeren helpen verantwoorde keuzes te maken in situaties waar ze dagelijks mee te maken krijgen.

www.noapologies.nl
 
Parent leadership Afdrukken E-mail
De homepage van de Amerikaanse auteur James Stenson, die vele boeken heeft geschreven over opvoeding, gezin en de rol van de vader / moeder in de karaktervorming van hun kinderen.

www.parentleadership.com
 
Stichting Eduforma Afdrukken E-mail
Stichting EduformaDe stichting Eduforma richt onderwijscentra op en organiseert bijeenkomsten, cursussen en congressen op het gebied van onderwijs en opvoeding. De projecten zijn erop gericht ouders en leerkrachten samen te laten werken aan een integrale opvoeding van de kinderen. Zo is er de cursus “IK GROEI” - op verschillende plaatsen in Nederland - voor ouders met kinderen van 2-8 jaar, om hen op te voeden met waarden en normen.
 
website: www.eduforma.nl
e mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
De thuisblijfmoeder-site Afdrukken E-mail
ThuisblijfmoedersEen site voor moeders die ervoor hebben gekozen thuis te blijven bij de kinderen. De site wil her- en erkenning bieden aan deze moeders enerzijds, en stereotypen en vooroordelen ontzenuwen anderzijds. Daarnaast biedt de site de moeder ook een even een moment voor zichzelf.

www.thuisblijfmoeders.nl
 
Ministerie voor jeugd en gezin Afdrukken E-mail
Sinds enkele maanden hebben we een eigen minister voor gezinszaken, André Rouvoet. Dit is de website van zijn programmaministerie:

link: www.jeugdengezin.nl
 
Groot gezin Afdrukken E-mail
De website "Groot Gezin" is bedoeld voor gezinnen met vier of meer kinderen. Deze algemene site is bijna 10 jaar in de lucht en bevat heel veel informatie voor en over het grote gezin. Dagelijks heeft de website tussen de 2000 en 3000 bezoekers. Voor de nieuwe bezoeker oogt de site in eerste instantie wat onoverzichtelijk, daarom is er een handleiding en een eigen zoekmachine geplaatst op de website.

www.grootgezin.nl
 
Kinderinfo Afdrukken E-mail
Veel praktische tips over de opvoeding van je kind. Een brede site opgezet vanuit ouders van nu, met een algemene oriëntatie. Je moet dus zelf het kaf van het koren kunnen scheiden maar als je kritisch blijft, bevat deze site veel waardevolle ideeën.

www.kinderinfo.nl
 
Weet wat ze gamen Afdrukken E-mail
Een site met ‘kijkwijzer’ voor games en praktische tips hoe ouders om kunnen gaan met games.

www.weetwatzegamen.nl
 
Mijn kind online Afdrukken E-mail
Een site die ouders ondersteunt bij veilig internetgebruik door hun kinderen. Initiatief gaat uit van ouders.nl en KPN. De site is van de Stichting Mijn Kind Online, een onafhankelijk kenniscentrum Jeugd en Media.

www.mijnkindonline.nl
 
EO Opvoeding Afdrukken E-mail
De opvoedings-site van de EO, veel nuttige tips voor een christelijke opvoeding.

www.eo.nl ~ opvoeding
 
Jonge gezinnen Afdrukken E-mail
Opnieuw een brede, nogal commerciële site (Felicitas, Etos) gericht op gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Wel een groot aantal tips en ideeën.

www.jongegezinnen.nl
 
Opvoeden startbewijs Afdrukken E-mail
Een startsite rond opvoeding, vanuit een algemeen maar wel christelijk perspectief. Vooral veel nuttige links en doorverwijzingen naar andere sites, weinig eigen content.

www.opvoeden.startbewijs.nl
 
Athanasius Afdrukken E-mail
Voor kinderkatechese materiaal van eerste communie tot vormsel, inclusief de Hartstocht kinderkatechese voor de leeftijd van 8 tot 11 jaar.

www.athanasius.nl
 
Ouders Afdrukken E-mail
Op deze site kun je veel informatie en advies krijgen over de opvoeding van je kinderen. Deskundigen geven antwoord op moeilijke opvoedingsvraagstukken. Je kunt informatie over de koters vinden vanaf de eerste dag van je zwangerschap tot en met het moment dat ze het huis uit gaan. Praktisch maar niet vanuit christelijk perspectief geschreven!

www.ouders.nl
 
Act on virtues Afdrukken E-mail
Act on VirtuesHet Virtues Project richt zich op het ontwikkelen en dagelijks 'toepassen' van deugden. Het Virtues Project™ biedt een vijftal simpele strategieën waarmee je leert om deugden te ontwikkelen en daarmee het beste in jezelf en anderen naar boven te brengen. Het project is wereldwijd actief; sinds 1991 wordt er in meer dan 85 landen mee gewerkt. De site actonvirtues.nl biedt materiaal en cursussen voor scholen, bedrijven en ouders. Ook kunnen er verschillende boeken rond opvoeding in de deugden worden besteld.

website: www.actonvirtues.nl
 
Meer...

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design