Persberichten
Actie Voor mijn gezin Afdrukken E-mail
maandag 25 augustus 2008
Voor mijn gezinWat heb ik vandaag voor mijn gezin gedaan?
Deze vraag staat de komende maand centraal op de site www.katholiekgezin.nl. Wanneer je deze vraag in een drukke winkelstraat stelt aan voorbijgangers, is het antwoord waarschijnlijk “niets bijzonders”. Toch komen er iedere dag in elk gezin tientallen keuzemomenten voor die het verschil kunnen maken.
Lees meer...
 
Wat Rouvoet echt bedoelde met meer kinderen Afdrukken E-mail
woensdag 05 maart 2008
Minister RouvoetOp Katholiekgezin.nl verbaast minister Rouvoet zich over het recente tumult rond zijn suggestie in De Pers over het krijgen van kinderen: “Als de OESO dit een relevante discussie vindt en men er overal elders in Europa over spreekt, verbaast mij de karikaturale manier waarop we daar in Nederland mee omgaan.”
Lees meer...
 
Mirjam Sterk over gezinsbeleid Afdrukken E-mail
woensdag 05 maart 2008
Mirjam Sterk“Overheid moet ervoor zorgen dat gezinsleven kan functioneren”
Als reactie op de wekelijkse stelling van Katholiekgezin.nl pleit Mirjam Sterk, CDA Tweede-Kamerlid, voor een nieuwe rol van de overheid naar het gezin. Het gezin als samenlevingsverband zou het uitgangspunt moeten zijn, en niet alleen de individuen daarbinnen. De verantwoordelijkheid van ouders bij de opvoeding staat voorop. De overheid dient het gezin daarbij te ondersteunen en faciliteren.
Lees meer...
 
Prof. A. Kinneging over werk en opvoeding Afdrukken E-mail
woensdag 05 maart 2008
“Het gaat allemaal veel beter als één van de ouders thuis is”
Prof. A. KinnegingEen kind is het beste af als het opgroeit bij zijn biologische moeder en vader. Dat betoogt prof. A. Kinneging als reactie op de wekelijkse stelling van Katholiekgezin.nl. Dat betekent: de opvoeding niet overdoen aan professionele krachten van crèche, voor- en naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding.
Lees meer...
 
Interview met Rouvoet: ‘Opvoeden is de taak van de ouders’ Afdrukken E-mail
donderdag 12 juli 2007
Interview van katholiekgezin.nl met minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin
‘Wij stellen geen inhoudelijke normen ten aanzien van een goede opvoeding’
 
Ouders zijn verantwoordelijk voor de opvoeding. Dat stelt minister Rouvoet klip en klaar. Berichten over en kritiek op zijn beleid als zou hij zich te veel willen bemoeien met het gezin, spreekt hij stellig tegen. “Het is niet de bedoeling inhoudelijke normen te stellen ten aanzien van wat een goede opvoeding is.” Katholiekgezin.nl sprak vlak voor het zomerreces met minister André Rouvoet van het ministerie voor Jeugd en Gezin.
Lees meer...
 
IHGO reageert op 100 dagen ministerie voor jeugd en gezin Afdrukken E-mail
donderdag 07 juni 2007
De jeugd van vandaag zijn de gezinnen van morgen

Het gezin heeft tot nu toe te weinig nadruk gekregen van het nieuwe Ministerie voor Jeugd en Gezin. Dat stelt Het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) op de site www.katholiekgezin.nl als reactie op de eerste honderd dagen van het Ministerie voor Jeugd en Gezin. Het IHGO vindt dat de beleidsprioriteiten van het ministerie zich te veel op de jeugdzorg richten. Met de 440 miljoen euro die de minister op de Kindertop aankondigde te gaan gebruiken voor o.a. de Centra voor Jeugd en Gezin zouden ook twintigers en dertigers financieel gestimuleerd moeten worden een gezin te beginnen. Voorzitter Harald Seidel pleit voor dit actieve gezinsbeleid om ons land jong, innovatief en dynamisch te houden: “Goede gezinnen komen niet uit de lucht vallen. Een actief gezinsbeleid stimuleert niet alleen de gezinnen om de jeugd goed op te voeden, het stimuleert ook de jeugd om nieuwe gezinnen te stichten. De jeugd van vandaag zijn de gezinnen van morgen.”
Lees meer...
 
Katholiekgezin.nl gelanceerd Afdrukken E-mail
zaterdag 05 mei 2007
Katholiekgezin.nl gelanceerdVanaf zaterdag 5 mei is internet een ontmoetingsplaats voor katholieke gezinnen rijker: www.katholiekgezin.nl. De site biedt een veelheid aan informatie over huwelijk, gezin en opvoeding en houdt de actualiteit op dit gebied bij. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om te reageren en zo elkaar te vinden, te steunen, te informeren en inspireren. De site is een initiatief van het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) en Katholiek Nieuwsblad in samenwerking met organisaties in het werkveld.
Lees meer...
 
Katholiekgezin.nl van start Afdrukken E-mail
donderdag 03 mei 2007
Het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) en Katholiek Nieuwsblad lanceren op 5 mei een nieuwe site: www.katholiekgezin.nl
Lees meer...
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design