Family Bookshop
Licht en schaduw
Ouders zonder voorbeeld
Ouders zonder voorbeeldMoeder of vader worden betekent een grote verandering: het kan helend en fantastisch, maar ook pijnlijk en confronterend zijn. Veel mensen die op jonge leeftijd een ouder hebben verloren, komen de pijn van dit verlies weer tegen als zij zelf vader of moeder zijn. Mieke Ankersmid en Karin den Hollander hebben honderden ervaringsverhalen verzameld van ouders die als kind een of beide ouders verloren, of zelf afgestaan werden voor adoptie.
Lees meer...
 
Het jaar dat mijn vader stierf
Het jaar dat mijn vader stierfLeo Fijen en Anselm Grün begonnen een e-mailwisseling, maar toen Fijens vader zijn levenseinde naderde en later overleed, mondde de briefwisseling uit in een aangrijpend boek over de belangrijkste thema’s van het leven. Het jaar dat mijn vader stierf werd een boek vol herkenningspunten en troost.
Lees meer...
 
Nu jij er niet meer bent
Nu jij er niet meer bentClaire vanden Abbeele

Hoe breng je het slechte nieuws? Hoe rouw je met peuters, kleuters, basisschoolkinderen, met tieners? Dit boek geeft een leidraad en neemt de angst weg om met kinderen in rouw om te gaan. Vol praktische adviezen en tips.

€ 24,75
Colomba nr 1679
Lees meer...
 
Kinderen helpen bij verlies
Kinderen helpen bij verliesEen boek voor al wie van kinderen houdt. Wat als het diepste verdriet kinderen treft? Een wegwijzer bij het omgaan met rouw en verdriet bij kinderen. Van de auteur van meerdere best- en longsellers over het thema 'rouwen'. Van deze boeken werden tienduizenden exemplaren verkocht.
Lees meer...
 
Dag Lieve Oma
Dag lieve omaDit informatieve prentenboek met eenvoudige taal, aansprekende prenten en foto's helpt ouders en kinderen om samen naar antwoorden op vragen over het verdriet van het verlies van een dierbare en het leven na de dood te zoeken.
Lees meer...
 
Adriaan, tien jaar later
Adriaan, tien jaar laterHoe verwerk je de dood van een geliefd iemand, van je eigen kind? Op 28 april 1990 stierf Adriaan... op een mooie lentemorgen, in volle paastijd, plots en totaal onverwacht. Hij was net twee jaar geworden.
Lees meer...
 
Niet meer samen
Niet meer samenDit prentenboek beschrijft de scheiding van ouders in een christelijk gezin vanuit het perspectief van een jong kind. Het boek is bedoeld voor kinderen van ongeveer 3 tot 8 jaar die in aanraking komen met een scheiding in het eigen gezin of daarbuiten.
Lees meer...
 
Echt scheiding? Gewonde huwelijken kunnen genezen
Echt scheiding? Gewonde huwelijken kunnen genezenUit elkaar? Dat kan heel erg zijn. Het kan er ook toe leiden dat je een nieuw begrip krijgt van jezelf en je partner. Het is niet noodzakelijk het begin van het einde, het kan ook het begin zijn van herstel.
Lees meer...
 
En nu is het genoeg
En nu is het genoegOver conflictsituaties binnen het huwelijk (Dr. James Dobson) Vanuit de visie ‘liefde laat niet over zich lopen’beschrijft de beroemde Amerikaanse kinderpsycholoog Dobson, de conflicten die ontstaan door gebrek aan wederzijdse liefde en respect en geeft praktische adviezen aan hen die oprecht proberen hun huwelijk te redden.
Lees meer...
 
Als ouder alleen
Als ouder alleenEdith Schouten blijft alleen achter met zes kinderen tussen de 6 en 18 jaar als Ad overlijdt. De ongezouten strijd 'Dit kan ik niet! Ik kan geen ouder alleen zijn!', het diepe verdriet en de geloofstwijfels worden eerlijk beschreven. Een gelovig en praktisch boek over de situatie van alleenstaande ouders en hun kinderen.
Lees meer...
 
Waarom moeten mensen lijden?
Waarom moeten mensen lijden?In zeker opzicht is het waar dat een ongeluk nooit alleen komt. Het komt namelijk altijd vergezeld van God.
Lees meer...
 
Kinderloos
KinderloosDe auteurs weten hoe het is als je geen kinderen kunt krijgen. Invoelend en deskundig gaan ze in op de meeste aspecten van het thema kinderloosheid. Zij gaan daarbij uit van hun eigen ervaringen en ontdekkingen, maar ze laten ook andere kinderloze echtparen aan het woord.
Lees meer...
 
Mijn kind is bij God
Mijn kind is bij GodHoop en herstel voor vaders en moeders van wie een kind is weggenomen door een miskraam, abortus, dood bij de geboorte, wiegedood of ziekte. Wat is er met mijn kind gebeurd toen het stierf? Zal ik het ooit terugzien?
Lees meer...
 
Wie ben ik zonder jou?
Wie ben ik zonder jouEen speciaal boek voor kinderen die door de dood een dierbaar persoon verloren hebben. Hoe kunnen zij verder leven na dit verlies?
Lees meer...
 
Harts-tocht naar een baby
Harts-tocht naar een babyOngewenste kinderloosheid veroorzaakt verdriet en (soms) depressie en zet huwelijken onder druk. Dit boek handelt over de ervaringen van een protestants Amerikaans echtpaar. Al met al een boekje dat aanspreekt door de authentieke beleving die eruit spreekt.
Lees meer...
 
It's ok to cry
It's ok to cryEen protestants-christelijk boek over hoe je kunt omgaan met ongewenste kinderloosheid.
Lees meer...
 
Het gaat nooit over
Het gaat nooit over‘Ach, kinderen opvoeden is ook niet alles’; ‘Wees maar blij met zoveel vrijheid’; ‘Je houdt tenminste een hoop geld over...’ De reacties op ongewenste kinderloosheid kunnen (onbedoeld) schrijnend zijn. Vanuit zowel psychologische als medische invalshoek wordt de problematiek gedetailleerd in kaart gebracht.
Lees meer...
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design