Netwerk
Parochiemateriaal
Ons Dagelijks Brood Afdrukken E-mail
Ons Dagelijks BroodEen adventproject voor gezinnen met jonge kinderen. Mooi om te gebruiken in de kinderwoorddiensten ter voorbereiding op Kerstmis, of om door te geven aan de jonge gezinnen in de parochie. Voor iedere dag in de advent is er een verhaal om voor te lezen en samen te bekijken. Het gezinsboek brengt het gesprek over geloof op gang en helpt ouders en kinderen om Jezus als de centrale persoon van ons geloof beter te leren kennen. 'Ons Dagelijks Brood' kost € 17,95. Bestellingen worden ruim voor de advent begint.

www.dagelijksbrood.nl
 
Huwelijksvoorbereiding Afdrukken E-mail
Huwlijksvoorbereiding.nlEen complete site voor stellen die willen trouwen voor de kerk. Ook kan on-line een misboekje worden samengesteld voor de huwelijksviering, uiteraard in goed overleg met de parochie waar je gaat trouwen.

www.huwelijksvoorbereiding.nl
 
Stichting Samuel Afdrukken E-mail
Stichting SamuelSamuel wil dienstbaar zijn in de rooms katholieke Kerk aan iedereen die de jeugd een warm hart toedraagt, om hen concreet te ondersteunen en te inspireren bij de begeleiding van kinderen, tieners en jongeren in hun groei naar gelovig mens-zijn. De site bevat onder meer een groot boeken/CD/film assortiment, projecten, werkboeken, werkjes bij de zondagevangelies en een activiteitenoverzicht.

www.stichtingsamuel.nl
 
Verzendboekhandel Colomba Afdrukken E-mail
Verzendboekhandel ColombaDe website van verzendhuis Colomba bevat een grote selectie aan boeken en materiaal voor geloofsvorming en katechese voor kinderen. Ook is er een wekelijkse kinderkerk zondagskrant: bij elk zondagsevangelie kleurplaten, een inleidend woordje, voorleesverhaal, puzzels, heiligenverhalen en een kort gebed. ‘Samen de zondag vieren’ is een wekelijkse kinderkerk krant van 4 bladzijden A5, uitgevoerd in tweekleurendruk.

www.colomba.nl
 
Cat Kids Afdrukken E-mail
Cat KidsEen catechese website voor kinderen. Deze website wil hen op speelse wijze in aanraking brengen met verhalen uit de Bijbel, de sacramenten en het geloofsleven in het algemeen. Catkids is een initiatief van de rooms-katholieke multimedia organisatie Rorate. Rorate is een Nederlands-Vlaams initiatief.

www.rorate.com/catkids/scripts
 
Athanasius Afdrukken E-mail
AthanasiusVoor kinderkatechese materiaal van eerste communie tot vormsel, inclusief de Hartstocht kinderkatechese voor de leeftijd van 8 tot 11 jaar. Alle projecten zijn gratis te downloaden van de site.

www.athanasius.nl
 
Geloven thuis Afdrukken E-mail
Geloven thuisDe website van ‘geloven thuis’ is gebouwd rond het project van de twee geloofskoffertjes ‘Beginnen maar’ en ‘Ga je mee’ met leuk en eigentijds materiaal voor de geloofsvorming van kinderen, vanuit de katholieke Bijbelstichting, het aartsbisdom Utrecht en het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS). Iedere maand staan er nieuwe tips en ideeën op deze site voor een kijktafel, versjes en voorleesverhalen, prentenboeken, bidden en achtergrondinformatie rond een thema en de kerkelijke feesten in die maand.

www.geloventhuis.nl
 
Steen in de vijver Afdrukken E-mail
Steen in de vijverDeze eerste nederlandstalige interactieve catechesesite is een project van het bisdom Haarlem, bedoeld voor kinderen en jongeren van vier tot achttien jaar. De site bevat een schat aan informatie en praktische suggesties. Catechesegevers, ouders, jongeren en kinderen vinden hier ieder voor eigen gebruik informatiebronnen, leermaterialen en tips.

www.steenindevijver.nl/dindex.php
 
Katholieke Bijbelstichting Afdrukken E-mail
Katholieke BijbelstichtingOp de site van het Katholieke Bijbelstichting kunnen niet alleen bijbels worden besteld, maar ook leuke gebedskaarten voor de eerste communie of albums ter herinnering aan het doopsel.

Er is een webwinkel waar de materialen besteld kunnen worden.

www.bijbel.net/kbs
 
Carolushuis Afdrukken E-mail
CarolushuisDe webwinkel van het bisdom Roermond bevat veel goed materiaal voor kinderkatechese, communie- en vormselvoorbereiding en boeken rond doopsel en geloofsvorming voor kinderen, tieners en jongeren. Alle materialen kunnen on-line besteld worden.

www.carolushuis.nl
 
Centrum voor parochiespiritualiteit Afdrukken E-mail
Centrum voor parochiespiritualiteitHet Centrum voor Parochiespiritualiteit (opgericht in 1991) is een instelling van de Congregatie van het Heilig Sacrament. Het Centrum werkt aan geloofsverdieping en geloofscommunicatie in de parochies. Het richt zich tot pastores, tot vrijwilligers, tot kerkbetrokken én tot individueel zoekenden. De medewerkers van het Centrum geven cursussen en stellen tekst- en gebedsmateriaal ter beschikking aan wie er om vraagt. Ze willen religieuze en spirituele inspiratie bieden in de samenleving door middel van lezingen, bezinningsbijeenkomsten en door eigen publicaties.

www.parochiespiritualiteit.org
 
Netwerk Afdrukken E-mail
NetwerkDiverse bewegingen en organisaties binnen de Kerk organiseren activiteiten voor gezinnen: van retraites tot cursussen, van gebedsgroepen tot zomerkampen voor de kinderen en nog veel meer. Soms zijn de activiteiten voor het hele gezin, soms voor de kinderen. Binnen een parochie kan het heel stimulerend werken van deze activiteiten op de hoogte te zijn en eraan deel te nemen. Onder het kopje Netwerk op deze site staat een groot aantal van de organisaties vermeld, onderverdeeld naar soort.

link: Netwerk
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design