Bij ons in de parochie
Bij ons in de parochieWat kun je als parochie doen voor de gezinnen? Hoe zou je het kunnen aanpakken, waar loop je tegenaan? Katholiekgezin.nl sprak met een aantal parochies, op zoek naar goede ideeën en verhalen uit de praktijk. Elke parochie, zo blijkt, maakt zijn eigen ontwikkelingen mee. De een heeft te maken met een fusieproces, de ander met een toename van nieuwe parochianen. Op ons mini-onderzoek wat parochies voor gezinnen doen, werd opvallend vaak opgemerkt dat gezinnen soms ook bestaan uit een gevluchte moeder met kind, een alleenstaande vader met adoptiefzoon, en nog andere mogelijkheden. Parochies, zo blijkt maar weer, maken deel uit van onze samenleving en ontvangen binnen hun gemeenschap een doorsnee van onze bevolking.

H. Jacobus de Meerdere, Den Haag Afdrukken E-mail
H. Jacobus de Meerdere, Den HaagIn Den Haag werkt de parochie van H. Jacobus de Meerdere nauw samen met de broeders van Sint-Jan. Een van de activiteiten die op stapel staan, is een Aanbiddingsmoment van een minuut of 20 voor kinderen vanaf groep 5.
Lees meer...
 
H. Nicolaas, Baarn Afdrukken E-mail

H. Nicolaas, BaarnAl jaren is de agenda van de Nicolaasparochie in Baarn druk bezet met catechesebijeenkomsten: sommige laagdrempelig, andere met meer diepgang, voor (jonge) moeders, voor kinderen, voor jongeren.

Lees meer...
 
St. Bonifatius, Zaandam Afdrukken E-mail
St. Bonifatius, ZaandamPastoor A.F.M. Goedhart neemt graag even de tijd om te praten over het gezin in de parochie. Hij heeft er in de afgelopen 25 jaar dat hij in Zaandam staat, in ieder geval heel wat leren kennen.
Lees meer...
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design