Columns
Columns naar aanleiding van De Stelling.

Puberen en opvoeden Afdrukken E-mail
PubertijdEdwin (van de blog) reageert in een column op de stelling over het puberen 'Als je kinderen goed opvoedt, puberen ze minder'. Zijn vier zonen zitten in de puberteit (of net erna). "Ik doe gewoon mijn best."
Lees meer...
 
Oma en opa Afdrukken E-mail
Vijf tips rond opa  en  omaHet is geweldig en een grote verrijking als een gezin kan delen in het geheugen en de levenservaring die opa en oma inbrengen. De helpende hand van de (schoon)ouders als oppas of logeeradres is vaak onmisbaar. Maar hoe geef je ieder zijn eigen plaats, en wat mag je van elkaar verwachten. Vijf tips rond de plek van opa en oma in het gezin.
Lees meer...
 
Kabinet gevallen, gezin blijft staan Afdrukken E-mail
Ministerie PRILHet zogenaamde projectministerie voor Jeugd en Gezin was een soort experiment dat in een volgende regering waarschijnlijk niet voor herhaling in aanmerking komt. Al was het alleen maar omdat er minder ministeries moeten komen. Dat wordt dus weer een typisch Haagse discussie die niet gaat over de inhoud, maar over besturen en budgetten: een minister of staatssecretaris voor Gezin kan er zomaar komen als er nog ergens een poppetje op de balans van de partijen moet komen.
Lees meer...
 
Werkende ouders Afdrukken E-mail
Werkende oudersAf en toe trekt er een zorgelijk mediabericht aan mijn ogen voorbij: 'Kinderen van werkende moeders eten ongezonder' en 'Werkende ouders maakt gezin kwetsbaar'. Zelf werk ik parttime en zou dus acuut in de stress moeten schieten uit zorg voor mijn drie bloedjes.
Lees meer...
 
Schaduwzijden betaalde arbeid Afdrukken E-mail
Full time moederschap“De discussie over schaduwzijden aan betaalde arbeid door moeders is zo ideologisch geworden, dat we uit het oog verliezen wat het beste is voor kinderen.” Dat stelt Katholiek Nieuwsblad in een commentaar op het nieuws dat kinderen van werkende moeders minder gezond zijn.
Lees meer...
 
Dwingen of niet? Afdrukken E-mail
In hoeverre moet je kinderen dwingen naar de kerk te gaan? In hoeverre moet je kinderen dwingen mee naar de kerk te gaan? Wat is een verstandige houding in deze? Tim Schilling gaat in deze column in op de vraag waar het nou precies om gaat.
Lees meer...
 
Gezin en kredietcrisis Afdrukken E-mail
NaastenliefdeEr waren jaren dat de bomen tot de hemel leken te groeien. Een groter huis met hoge hypotheek, geen probleem. Een middagje shoppen met vriendinnen, moet allemaal kunnen. Drie keer per jaar op vakantie en een keer per twee jaar een nieuw auto, waarom kunnen wij dat niet. Nu zal ik niemand zijn plezier ontzeggen, en je moet ervoor zorgen dat je gezin niets tekort komt. Toch is het heel verleidelijk om mee te doen met wat de buren doen of wat je leest in de bladen, zeker als het zo makkelijk is om geld te lenen en uit te geven.
Lees meer...
 
De Katholieke Kerk en Darwin Afdrukken E-mail
Mgr. Everard de JongAls er één man is, die na Galileo Galilei (1564-1642) het wereldbeeld heeft beïnvloed, is het wel Charles Darwin (1809-1862) geweest. De verspreiding van zijn evolutietheorie heeft het beeld van een statische wereld, waarin de soorten vanaf de zesdaagse schepping in Genesis onveranderd bleven, veranderd in een zich voortdurend aanpassende wereld van planten, dieren en zelfs mensen. Zijn dynamische visie op het leven is al of niet terecht toegepast in bijna alle wetenschappen.
Lees meer...
 
De maagdenprik Afdrukken E-mail
HPV Vaccinatie oproepkaartMaagdenprik ~ vaccinatie tegen baarmoederhalskanker
De landelijke campagne voor de inenting van meisjes tegen het hvp-virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, is mislukt. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) begin april bekendgemaakt.
Lees meer...
 
The Dutch Marriage Afdrukken E-mail
Jonathan PriceJonathan Price ~ Trouw, maar niet op de Hollandse manier
Ze was slim en knap en het we hadden zo’n leuk gesprek. Ik zei tegen mezelf: “Voor haar ben ik naar Nederland gekomen!” Maar al snel vertelde ze mij over haar vriend. Ik zag niet direct waarom hij zo’n obstakel zou moeten zijn. Je bent single tot je getrouwd bent, toch? “Je begrijpt het niet,” zei ze, “ik heb een vriend.” Ik begreep het inderdaad niet. Ze zei ‘vriend’, maar bedoelde eigenlijk ‘echtgenoot’. Ze was weliswaar niet echt getrouwd, maar haar vriend was in feite haar man.
Lees meer...
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design