Duizenden bij Mars voor het Leven Afdrukken E-mail
maandag 12 december 2016
Met bussen uit heel het land zijn mensen van de prolife generatie zaterdag 10 de­cem­ber naar de Mars voor het Leven gekomen in Den Haag. De schattingen lopen uiteen van 5000 tot 8000 deelnemers.

Mars voor het Leven 2016De mars wordt jaarlijks georganiseerd in december door de christelijke organisatie ‘Schreeuw om Leven’ en dit jaar was er ook een katholiek programma met twee Eucharistievieringen (een met gewone en een met Tridentijse ritus), een lezing door Michael Voris, aanbidding bij de Blauwe Zusters en natuurlijk het meelopen met de Mars voor het Leven.

Op de website van Stirezo staat een verslag van een bemoedigende dag: “Wij keren net terug van de Mars voor het Leven. Een volgepakte dag, die begon met een Heilige Mis en eindigde met aanbidding van het Allerheiligst Sacrament en een borrel. Daartussen was een toespraak van katholiek activist Michael Voris.”


Video van Reformatorisch Dagblad

Het Reformatorisch Dagblad maakte een mooi filmpje met korte interviews met een aantal deelnemers en Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP.


Tegendemonstratie met 30 mensen

Tegendemonstratie - Mars voor het Leven 2016In schril contrast met de grote opkomst van de prolife generatie staat het aantal van 30 mensen die een tegendemonstratie hielden. Met leuzen als ‘My body, my choice’, ‘Abortus is een mensenrecht’ en ‘Keep your rosaries off my ovaries’ lieten zij van zich horen en stond er te lezen op kartonnen borden.

De organisatie achter deze tegendemonstratie was CHOICE for Youth and Sexuality, de jeugdbeweging van Rutgers. Nader onderzoek door Stirezo onthult dat CHOICE acht voltijdskrachten heeft. Waar betalen ze dat van? CHOICE krijgt maar liefst € 600.000 subsidie per jaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Waarom waren er dan niet meer tegendemonstranten? Omdat die acht stafmedewerkers van CHOICE druk waren met het aanvragen van meer subsidies. In hun jaarverslag staat letterlijk: “CHOICE invested all of its manpower in applying for government subsidies”.

Prolife generatie

Mars voor het Leven 2016Er blijkt een nieuw elan uit te gaan van de prolife generatie. In de Verenigde Staten heeft Donald Trump zeker niet in de laatste plaats de presidentsverkiezingen gewonnen vanwege zijn prolife beloftes, maar ook in Nederland komt het prolife standpunt steeds vaker in het nieuws dankzij o.a. de ‘Week voor het Leven’, de reclamecampagne ‘1 op de 7 zwangerschappen eindigt in een abortus’ en het ‘Uur van licht’ op het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag.
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design