Meeting of Families Promo video Afdrukken E-mail
woensdag 08 maart 2017
Promotie-video Wereldgezinsdagen 2018 in DublinDe organisatie van de World Meeting of Families (WMOF2018) heeft een promotievideo gepubliceerd voor de ontmoeting in Dublin in augustus 2018. Laat je alvast inspireren en enthou­sias­meren voor dit feest van het gezin!

Dublin, Ierland is gekozen door paus Franciscus om gastheer te zijn voor de volgende Wereld­gezins­dagen. De heilige paus Johannes Paulus II is deze ontmoetingen begonnen en ze worden elke drie jaar gehouden. Met de Wereld­gezins­dagen vieren we het gezin als hoeksteen van ons leven en funda­men­tele bouwsteen van onze samenleving en Kerk.

Gezinnen en belang­stellenden uit de hele wereld zullen samenkomen in Dublin van woensdag 22 t/m zondag 26 augustus 2018 om hun leven te vieren, hun ervaringen vanuit de verschillende plaatsen ter wereld te delen, te praten over de verschillende uitdagingen waar ze mee te maken hebben en te groeien in het geloof.

Promotie videoThema

Het thema dat paus Franciscus koos voor deze editie is ‘The Gospel of the Family: Joy for the World’ - Het evangelie van het gezin: Vreugde voor de wereld. Het logo dat speciaal werd ontwikkeld voor de WMOF2018, weerspiegelt dit thema en de voorbereiding op augustus 2018.

De bijeenkomst zal bestaan uit een feestelijk en bezinnend programma van workshops, lezingen en onderlinge ontmoetingen voor de volwassenen, een spannend programma voor de jongeren, en gelovige en leuke activiteiten voor kinderen. Dagelijks is er een Eucharistieviering en zijn er festivals, exposities, culturele activiteiten en muzikale uitvoeringen.

De WMOF2018 wordt gedragen door de nieuwe Dicasterie voor Leken, Gezin en het Leven, een in 2016 opgerichte afdeling als fusie van de Pauselijke Raad voor de Leken, de Pauselijke Raad voor het Gezin en de Pauselijke Academie voor het Leven. De prefect van de nieuwe dicasterie is de in Dublin geboren kardinaal Kevin Joseph Farrell.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de officiële website van de Wereldgezinsdagen en blijf op de hoogte door de World Meeting of Families te volgen op Facebook:

 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design