Ons Dagelijks Brood - Gezinsboeken
 
Bioscoopfilm Ignatius van Loyola
dinsdag 26 juli 2016
Film - Ignacio de LoyolaIn het Vaticaan werd hij al vertoond en vanaf eind juli mag iedereen hem zien: Ignacio het levens­verhaal van Ignatius van Loyola (1491-1556). De ‘wereld­lijke’ première vond dit weekend plaats op de Filippijnen.
Lees meer...
 
Wereldjongerendagen van start
maandag 25 juli 2016
Wereldjongerendagen 2016Het kan de katholiek bijna niet zijn ontgaan: eind juli vinden in Krakau, Polen de Wereld­jongeren­dagen plaats. De WJD is de grootste jongeren­bijeenkomst ter wereld en voor heel wat jongeren van levens­bepa­lende betekenis.
Lees meer...
 
Pokémon Go in de kerk...
zondag 24 juli 2016
Pokémon GoDe hele wereld lijkt wel in de ban van Pokémon Go. Jong en oud loopt met een zombieblik op hun smartphone door dorp en stad, door het park, over privé-terrein, en zelfs in de kerk! Wat moeten we ermee?
Lees meer...
 
Huwelijk man+vrouw in grondwet
vrijdag 22 juli 2016
Colitia pentru Familie - RoemeniëHet Constitutionele Hof in Roemenië heeft woensdag het verzoek van de Coalitie voor het Gezin voor de definiëring van het huwelijk als een levenslang verbond tussen man en vrouw in de grondwet goedgekeurd.
Lees meer...
 
Tienertoer terug van weggeweest
vrijdag 15 juli 2016
NS JongerentourVoor wie vakantie in eigen land wil houden, is er volop keuze. En voor de tieners is er de tienertoer, terug van weggeweest: met z’n tweeën of met een groepje op pad. Na ruim zeventien jaar is de tienertoerkaart namelijk weer terug onder de nieuwe naam: jongerentoer.
Lees meer...
 
WKJ zomerkamp
zondag 10 juli 2016
WKJ Zomerkamp 2017Aangezien de vakantie voor de meeste mensen begonnen is, willen we bij u graag een ontzettend leuk zomerkamp onder de aandacht brengen. Het zomerkamp wordt georganiseerd door de Werkgroep Katholieke Jongeren (WKJ).
Lees meer...
 
Kindercatechese Heilige Deur
vrijdag 01 juli 2016
Heilige DeurKatholiekleven.nl, het videokanaal van de Nederlandse bisschoppen, heeft speciaal voor het Heilig Jaar van de Barmhartigheid een video gemaakt over het kindercatecheseproject ‘Heilige Deur’.
Lees meer...
 
Kleine scholen mogen blijven
donderdag 30 juni 2016
Meer ruimte voor nieuwe scholenMet de aanpassing van zijn eerdere wetsvoorstel voor onderwijs zorgt staatssecretaris Sander Dekker ervoor dat zo’n 125 bijzondere scholen die eigenlijk ‘te klein’ waren, nu toch mogen blijven. Mede door de inzet van de ChristenUnie heeft Dekker zich bedacht en het wetsvoorstel aangepast.
Lees meer...
 
Vlaamse editie Amoris Laetitia
woensdag 29 juni 2016
Amoris Laetitia - De vreugde van de liefdeDe officiële Vlaamse editie van de Apostolische Exhortatie Amoris Laetitia zal op 5 juli verschijnen bij Licap. De exhortatie is het pauselijk schrijven waarin paus Franciscus bijeen heeft gebracht wat er op de twee Synodes over het Gezin in het Vaticaan is besproken.
Lees meer...
 
2400 jongeren naar WJD
dinsdag 28 juni 2016
Wereldjongerendagen KrakauEind deze maand wor­den er twee mil­joen jonge­ren uit de hele wereld ver­wacht voor de Wereld­jonge­ren­dagen in Krakau (Po­len). Vanuit Neder­land reizen 900 jon­geren af en vanuit België trekken 1500 jon­geren rich­ting de WJD.
Lees meer...
 
Videoserie over Barmhartigheid
dinsdag 28 juni 2016
Katholiek Leven - BarmhartigheidHet videokanaal van de bis­schop­pen, te vinden via katho­liek­leven.nl, heeft een vier­delige video­serie gemaakt in het kader van het Heilig Jaar van de Barm­har­tig­heid. De korte filmpjes belich­ten het begrip barm­har­tig­heid vanuit diverse invalshoeken.
Lees meer...
 
Advertentie - Liefde en Trouw
dinsdag 21 juni 2016
Open brief Kees van der StaaijVandaag staat een open brief, als advertentie in de ochtendkranten van Kees van der Staaij. Het gaat over het prachtige verhaal van Liefde en Trouw - een positieve houding naar trouw in je relatie en in de opvoe­ding van de kinderen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design