Ons Dagelijks Brood - Gezinsboeken
 
Kindercatechese Heilige Deur
vrijdag 01 juli 2016
Heilige DeurKatholiekleven.nl, het videokanaal van de Nederlandse bisschoppen, heeft speciaal voor het Heilig Jaar van de Barmhartigheid een video gemaakt over het kindercatecheseproject ‘Heilige Deur’.
Lees meer...
 
Kleine scholen mogen blijven
donderdag 30 juni 2016
Meer ruimte voor nieuwe scholenMet de aanpassing van zijn eerdere wetsvoorstel voor onderwijs zorgt staatssecretaris Sander Dekker ervoor dat zo’n 125 bijzondere scholen die eigenlijk ‘te klein’ waren, nu toch mogen blijven. Mede door de inzet van de ChristenUnie heeft Dekker zich bedacht en het wetsvoorstel aangepast.
Lees meer...
 
Vlaamse editie Amoris Laetitia
woensdag 29 juni 2016
Amoris Laetitia - De vreugde van de liefdeDe officiële Vlaamse editie van de Apostolische Exhortatie Amoris Laetitia zal op 5 juli verschijnen bij Licap. De exhortatie is het pauselijk schrijven waarin paus Franciscus bijeen heeft gebracht wat er op de twee Synodes over het Gezin in het Vaticaan is besproken.
Lees meer...
 
2400 jongeren naar WJD
dinsdag 28 juni 2016
Wereldjongerendagen KrakauEind deze maand wor­den er twee mil­joen jonge­ren uit de hele wereld ver­wacht voor de Wereld­jonge­ren­dagen in Krakau (Po­len). Vanuit Neder­land reizen 900 jon­geren af en vanuit België trekken 1500 jon­geren rich­ting de WJD.
Lees meer...
 
Videoserie over Barmhartigheid
dinsdag 28 juni 2016
Katholiek Leven - BarmhartigheidHet videokanaal van de bis­schop­pen, te vinden via katho­liek­leven.nl, heeft een vier­delige video­serie gemaakt in het kader van het Heilig Jaar van de Barm­har­tig­heid. De korte filmpjes belich­ten het begrip barm­har­tig­heid vanuit diverse invalshoeken.
Lees meer...
 
Advertentie - Liefde en Trouw
dinsdag 21 juni 2016
Open brief Kees van der StaaijVandaag staat een open brief, als advertentie in de ochtendkranten van Kees van der Staaij. Het gaat over het prachtige verhaal van Liefde en Trouw - een positieve houding naar trouw in je relatie en in de opvoe­ding van de kinderen.
Lees meer...
 
Video games en Sextortion
vrijdag 17 juni 2016
Wereldwijd zijn jaarlijks meer dan een miljoen kinderen het slachtoffer van mensenhandel!Op YouTube kwamen we een filmpje tegen met informatie over sextortion, een samengesteld woord van sex en extortion - seks en afpersing. Het is alarmerend om te vernemen hoe groot dit probleem is en we moeten hier met onze gamende kinderen over praten.
Lees meer...
 
Discussie verruiming embryo-wet
donderdag 16 juni 2016
Verruiming embryowetIn een helder betoog werpt Esmé Wiegman, directeur NPV-Zorg voor het leven, een helder licht op de discussie rondom de verrui­ming van de embryo-wet. Minister Schippers wil immers wettelijke ruimte bieden om embryo’s te kweken voor wetenschappelijk onderzoek.
Lees meer...
 
Je lichaam om lief te hebben
donderdag 16 juni 2016
Je lichaam om lief te hebbenVerschillende generaties Belgische katholieke jongeren zijn opgegroeid met het standaardwerk van Mgr. Léonard, Jezus en je lichaam. In dit boek zette de toenmalige bisschop van Namen de katholieke seksuele moraal uiteen voor jongeren.
Lees meer...
 
Belangrijke Europese uitspraak
woensdag 15 juni 2016
European Court of Human RightsHet Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg heeft een belangrijke uitspraak gedaan. Het huwelijk voorbehouden als verbintenis van één man en één vrouw is geen discriminatie.
Lees meer...
 
Sociale media onder 16 jaar
dinsdag 07 juni 2016
Sociale media onder 16 jaarBegin deze maand ont­stond ineens verwar­ring over een nieuwe Europese wet die sociale media onder de 16 zou ver­bie­den. Dat blijkt niet te klop­pen. Maar er is wel iets gaande. Henk Boeke legt op ouders­online.nl uitge­breid uit wat er speelt.
Lees meer...
 
Stuur me je Engelbewaarder
vrijdag 03 juni 2016
Boek - Stuur me je EngelbewaarderKatholiek Alpha Centrum heeft een nieuw boek uitge­bracht over Pater Pio en zijn Engel­bewaarder. Zijn beleve­nissen zijn in dit boek gebundeld door pater Alessio Parente. Een bijzonder getuigenis over der wonderlijke nabijheid van de engelen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design