Ons Dagelijks Brood - Gezinsboeken
 
Beleidsterreinen Rouvoet bekend
donderdag 03 mei 2007
Beleidsterreinen Rouvoet bekendDe portefeuille van minister Rouvoet bestaat uit zestien beleidsterreinen. Ze staan opgesomd in een brief die hij op 27 april naar de Tweede Kamer stuurde.
Lees meer...
 
Dag van gebed voor het gezin
maandag 16 april 2007
Dag van gebed voor het gezinDe Bisschoppen van New Jersey (VS) hebben 25 april aangewezen als dag van gebed tot behoud van het huwelijk. Zij reageren hiermee op recente wetgeving rond het huwelijk.
Lees meer...
 
Celebrate Festival 2007
maandag 16 april 2007
Celebrate Festival 2007
Dit jaar is het Celebratefestival van 28 juli tot 3 augustus te gast op bospark Lunsbergen in Borger, gelegen in het prachtige Drenthe. Deze vakantieweek voor gezinnen wordt door de Katholieke Charismatische Vernieuwing georganiseerd en heeft een eigen programma voor volwassenen, tieners (4U!) en jongeren.
Lees meer...
 
Rouvoet: snel ingrijpen in gezinnen
zondag 15 april 2007
Minister RouvoetMinister Rouvoet voor Jeugd en Gezin overweegt in te grijpen in gezinnen als ouders te weinig verantwoordelijkheid nemen. Wanneer jonge kinderen dreigen af te glijden naar de criminaliteit, kan de overheid de opvoeding deels overnemen.
Lees meer...
 
Vanaf 2009 toeslag per kind
zondag 15 april 2007
Vanaf 2009 toeslag per kindOuders krijgen vanaf 2009 een inkomensafhankelijke toeslag per kind uitgekeerd. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten op voorstel van minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie). Vanaf begin volgend jaar krijgen ouders per gezin een toeslag waarbij de grootte van het gezin nog geen rol speelt.
Lees meer...
 
Gezinsnota in de maak
zaterdag 31 maart 2007
Gezinsnota in de maakAndré Rouvoet, minister voor Jeugd en Gezin, heeft op 5 april een stuk naar de kamer gestuurd waarin hij zijn beleidsprioriteiten noemt en tevens aankondigt dat hij met een nieuwe gezinsnota komt.
Lees meer...
 
Nieuwe impuls geloofsvorming in gezin
vrijdag 23 februari 2007
Bisdom Breda Eind 2005 vonden in het bisdom Breda drie bijeenkomsten plaats rond geloofsvorming in het gezin, op school en in de Kerk. Het bisdom wil nu op minimaal zes plaatsen de geloofsvorming een nieuwe impuls geven, met zang en theater als centrale elementen.
Lees meer...
 
Overlast in het bos
zaterdag 17 februari 2007
Pauw maakt lawaaiWe hebben er allemaal wel eens last van: hangjongeren, de buurjongen die aan het drummen is, een televisie die te hard staat of lawaai op straat. Dokus, bekend om zijn cartoons over geloof en kerk, o.a. in EO-visie, gebruikte het thema voor een prentenboek waar alles draait om Pauw die zijn medebosbewoners terroriseert met geluidsoverlast.
Lees meer...
 
De afname van het mam-en-pap gezin
vrijdag 16 februari 2007
KinderenDe structuur van het gezin en de rol van de ouders worden geherdefinieerd zonder dat voldoende rekening wordt gehouden met de behoeften van kinderen. Deze waarschuwing staat in een rapport dat wereldwijde trends beschrijft op het gebied van familierecht en reproductieve technologie.

(Tekst in Engels)
Lees meer...
 
Links kopstuk voor traditioneel gezin
vrijdag 16 februari 2007
Katrin Göring EckardtDe vice-voorzitter van de Duitse Bondsdag heeft haar eigen partij, de Groenen, opgeroepen het traditionele gezin niet langer negatief te beoordelen. Volgens Katrin Göring-Eckardt is het gezin daar waar mensen duurzaam voor elkaar verantwoordelijkheid op zich nemen. Dat gebeurt vooral in het traditionele kerngezin, aldus de politica in de Berliner Zeitung.
Lees meer...
 
VS onder feministische druk
donderdag 15 februari 2007
CEDAWAmerikaanse feministische organisaties zetten Congresleden onder druk om ratificatie af te dwingen van de VN-Conventie voor Eliminatie van alle vormen van Discriminatie van Vrouwen (CEDAW). Dat meldt het katholieke instituut voor gezin en mensenrechten C-Fam.
Lees meer...
 
‘Durf lief te hebben’
donderdag 15 februari 2007
Paus Benedictus XVIIn een boodschap voor de Wereld­jongeren­dagen in de afzonderlijke bisdommen op palmzondag 2007 spoort paus Benedictus jonge katholieken aan hun liefde voor God te tonen. En wel in drie omgevingen: binnen de Kerk, bij hun voorbereiding op hun huwelijk, priesterwijding of religieus leven en in het dagelijks leven, thuis, op school en het werk.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design