Paus: ‘Media moeten huwelijk en gezin promoten’
zondag 20 mei 2007
Media moeten huwelijk en gezin promotenPaus Benedictus XVI heeft zondag tijdens het angelusgebed opgeroepen een bijdrage te leveren aan de promotie van ’de waardigheid van de menselijke persoon, van het huwelijk en van het gezin’.
Lees meer...
 
Jeugd heeft mediatraining nodig
vrijdag 18 mei 2007
Jeugd heeft mediatraining nodigKinderen helpen om een goede beslissing te nemen is een integraal onderdeel van mediatraining. Dat zegt aartsbisschop Foley aansluitend op de boodschap van paus Benedictus XVI voor mediadag Kinderen en de media: een uitdaging voor training.
Lees meer...
 
Wereldgezinsdagen in Mexico 2009
vrijdag 18 mei 2007
Logo Valencia 2006De zesde editie van de Wereldgezinsdagen zal gehouden worden in Mexico-Stad in februari 2009.
Lees meer...
 
‘Het gezin is de toekomst’
vrijdag 18 mei 2007
World Congress of FamiliesOpinie - “De toekomst van de mensheid loopt via het gezin en er is geen efficiëntere manier voor de hergeboorte van de maatschappij dan haar hergeboorte door gezonde gezinnen die trouw zijn aan hun roeping tot echtgenoot/echtgenote en ouder.” Aldus de slotverklaring van zondag 13 mei.
Lees meer...
 
Gezinsdag tijdens Geloofsfeest Uden
vrijdag 18 mei 2007
Geloofsfeest UdenTijdens het Geloofsfeest in Uden, dat van 19 t/m 27 mei plaatsvindt, is op zondag 20 mei een speciale gezinsdag gepland. Het programma van deze dag begint om 10.30 uur met een gezinsviering opgeluisterd door het kinderkoor.
Lees meer...
 
Omgaan met geweld op tv
woensdag 16 mei 2007
Omgaan met geweld op tvDe Werkgroep TV-geweld heeft de folder 'TV en computer op de loer' uitgebracht. De folder is speciaal voor ouders en andere opvoeders en is o.a. verkrijgbaar bij openbare bibliotheken.
Lees meer...
 
Onderwijs onder vuur
woensdag 16 mei 2007
Onderwijs onder vuurHet Nederlandse onderwijs op basis- en middelbare scholen, en ook het hoger onderwijs ligt onder vuur vanwege een te lage kwaliteit.
Lees meer...
 
Nederlandse moeders niet zo ‘gelukkig’
dinsdag 15 mei 2007
Save the Children In een rapport over het welzijn van moeders en kinderen komt Nederland op de elfde plaats. ‘Save the Children’ zegt dat in het State of the World's Mothers rapport.
Lees meer...
 
Strijd rond gezin
dinsdag 15 mei 2007
Logo van het internationale jaar van het gezin 1994Dat het gezin in het Westen onder druk staat, is bekend. Onderzoeker Simon Polinder stelt dat er zelfs wereldwijd een machtsstrijd gaande is om de toekomst van het gezin.
Lees meer...
 
Familieministers willen actievere vaders
maandag 14 mei 2007
Familieministers willen actievere vadersVaders moeten actiever worden in het gezin, vinden de ministers van Familiezaken van de EU-landen. De ministers komen dinsdag en woensdag bijeen in de Duitse plaats Bad Pyrmont en bespreken de beste methoden hiertoe.
Lees meer...
 
Canada loopt voor het leven
maandag 14 mei 2007
March for life 2007De tiende editie van de ‘Mars voor het Leven’ in Canada afgelopen vrijdag 11 mei heeft een recordaantal deelnemers van 7000 op de been gebracht.
Lees meer...
 
Family Day in Rome
zaterdag 12 mei 2007
Family Day in RomeHonderdduizenden Italianen hebben zaterdag in Rome gedemonstreerd tegen een wetsvoorstel om ongetrouwde stellen, inclusief homoseksuele, op allerlei terreinen voor de wet gelijk te stellen aan een echtpaar.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design