Inkomensafhankelijke toeslag voor kinderen
donderdag 21 juni 2007
Inkomensafhankelijke toeslag voor kinderen Gezinnen met kinderen krijgen vanaf volgend jaar een inkomensafhankelijke toeslag. De Tweede Kamer stemt in meerderheid in met een voorstel hiertoe van minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin, zo bleek donderdag.
Lees meer...
 
Door de bril van het gezin
donderdag 21 juni 2007
Door de bril van het gezinHet Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding mist aandacht voor het gewone gezin in de plannen van de minister voor Jeugd en Gezin, André Rouvoet. IHGO-voorzitter Harald Seidel pleit voor een gezinseffectrapportage.
www.katholieknieuwsblad.nl
 
Vredesboodschap over het gezin
woensdag 20 juni 2007
Vredesboodschap over het gezinHet thema van de pauselijke boodschap voor de  41 Werelddag van Vrede zal zijn: ‘De menselijke familie, gemeenschap van vrede’. Dit maakte het Vaticaan deze week bekend.
Lees meer...
 
Bisschoppen ontmoeten ChristenUnie
woensdag 20 juni 2007
Bisschoppen ontmoeten ChristenUnieHet dagelijks bestuur (Permanente Raad) van de bisschoppen­conferentie van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland en een delegatie van de ChristenUnie hebben elkaar vandaag in Den Haag voor het eerst ontmoet. Kardinaal Simonis en vice-premier André Rouvoet waren na afloop ingenomen met de hartelijke sfeer waarin het gesprek had plaatsgevonden.
Lees meer...
 
Paus: ‘Systematische aanval op gezin’
zaterdag 16 juni 2007
Paus: ‘Systematische aanval op gezin’Paus Benedictus XVI verwijt de massamedia systematische de traditionele waarden van huwelijk en gezin aan te vallen. Maar ook de economie is verantwoordelijk voor de huidige crisis van huwelijk en gezin en de dalende geboortecijfers. Jonge paren zijn vaak gedwongen de stichting van een gezin uit te stellen.
Lees meer...
 
Totaal verbod op ‘opvoedende tik’
zaterdag 16 juni 2007
Totaal verbod op ‘opvoedende tik’De Britse regering heeft aangekondigd een totaal verbod uit te vaardigen tegen het slaan van kinderen. Het wetsontwerp doet ook de ‘opvoedende tik’ in de ban. Die is onder de huidige wet nog toegestaan.
Lees meer...
 
Kinderopvang wil andere schooltijden
zaterdag 16 juni 2007
Kinderopvang wil andere schooltijdenBasisscholieren zouden elke dag even lang naar school moeten. Ook moeten ze eerder beginnen en kortere lunchpauzes krijgen. Dit pleidooi bracht de brancheorganisatie voor kinderopvang, de MO-groep, zaterdag naar buiten na een inventarisatie van de buitenschoolse opvang.
Lees meer...
 
Spanje wacht ‘demografische ijstijd’
woensdag 13 juni 2007
Spanje wacht ‘demografische ijstijd’Spanje wacht in de toekomst een “demografische ijstijd” zonder weerga. Dat stelt het Instituut voor Gezinspolitiek in Madrid.
Lees meer...
 
Kindergetijdenboek
dinsdag 12 juni 2007
KindergetijdenboekDe Nederlandse Nationale Raad voor Liturgie heeft een wereldprimeur: een getijdenboek voor kinderen. Dat meldt het Katholiek Nieuwsblad in de uitgave van aanstaande vrijdag.
Lees meer...
 
Moederschap niet verder uitgesteld
dinsdag 12 juni 2007
Moederschap niet verder uitgesteldDe gemiddelde leeftijd waarop vrouwen moeder worden, neemt niet meer toe. In 2006 waren vrouwen gemiddeld 31,1 jaar oud bij de geboorte van hun kind. Vrouwen die voor de eerste keer moeder werden, waren gemiddeld 29,4 jaar, even oud als in 2004 en 2005.
Lees meer...
 
Nationale Straatspeeldag
dinsdag 12 juni 2007
Nationale straatspeeldagTijdens de Nationale Straatspeeldag van Veilig Verkeer Nederland (VVN) op woensdag 13 juni worden ongeveer tweeduizend straten afgezet en kunnen kinderen vrij van gevaar voor verkeer op straat spelen.
Lees meer...
 
Kamperen kost meer
dinsdag 12 juni 2007
Kamperen kost meerKamperen in eigen land is de afgelopen jaren duurder geworden. Toch blijft kamperen de populairste manier om vakantie in eigen land te vieren.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design