Kinderen betekenen inkomensverlies
vrijdag 04 mei 2007
Kinderen betekenen inkomensverliesDe meerderheid van de Duitsers associëren het krijgen van kinderen met verlies aan inkomen, blijkt uit een demografisch onderzoek. "Duitse kinderlozen zien veel meer nadelen aan het ouderschap dan bijvoorbeeld Fransen", aldus onderzoekster Renate Köcher.
Lees meer...
 
Werk van EU-vrouwen
vrijdag 04 mei 2007
Werk van EU-vrouwenWerkende Europese vrouwen concentreren zich goeddeels in slechts zes bedrijfstakken, aldus de laatste statistieken van de EU. 
Lees meer...
 
‘Stem volgens geweten’
vrijdag 04 mei 2007
Stem volgens gewetenFranse gelovigen dienen bij de komende tweede ronde van de presidentsverkiezingen hun geweten te volgen. Dat zegt de kardinaal-aartsbisschop van Lyon, Philippe Barbarin, in een interview met Famille chretienne.
Lees meer...
 
Italië: steeds ouder mamma
vrijdag 04 mei 2007
Italië: steeds ouder mammaDe gemiddelde leeftijd waarop Italiaanse vrouwen hun eerste kind krijgen is tussen 1995 en 2004 gestegen tot 31 jaar.
Lees meer...
 
Het gezin in de belangstelling
donderdag 03 mei 2007
Het gezin in de belangstellingNu er eindelijk een minister voor Jeugd en Gezin is, wordt hij geacht allerlei jeugd- en gezinsproblemen met spoed op te lossen. Dat schrijft Katholiek Nieuwsblad deze week naar aanleiding van recente schokkende berichten over kindermishandeling en echtscheidingskinderen.
Lees meer...
 
Beleidsterreinen Rouvoet bekend
donderdag 03 mei 2007
Beleidsterreinen Rouvoet bekendDe portefeuille van minister Rouvoet bestaat uit zestien beleidsterreinen. Ze staan opgesomd in een brief die hij op 27 april naar de Tweede Kamer stuurde.
Lees meer...
 
Dag van gebed voor het gezin
maandag 16 april 2007
Dag van gebed voor het gezinDe Bisschoppen van New Jersey (VS) hebben 25 april aangewezen als dag van gebed tot behoud van het huwelijk. Zij reageren hiermee op recente wetgeving rond het huwelijk.
Lees meer...
 
Celebrate Festival 2007
maandag 16 april 2007
Celebrate Festival 2007
Dit jaar is het Celebratefestival van 28 juli tot 3 augustus te gast op bospark Lunsbergen in Borger, gelegen in het prachtige Drenthe. Deze vakantieweek voor gezinnen wordt door de Katholieke Charismatische Vernieuwing georganiseerd en heeft een eigen programma voor volwassenen, tieners (4U!) en jongeren.
Lees meer...
 
Rouvoet: snel ingrijpen in gezinnen
zondag 15 april 2007
Minister RouvoetMinister Rouvoet voor Jeugd en Gezin overweegt in te grijpen in gezinnen als ouders te weinig verantwoordelijkheid nemen. Wanneer jonge kinderen dreigen af te glijden naar de criminaliteit, kan de overheid de opvoeding deels overnemen.
Lees meer...
 
Vanaf 2009 toeslag per kind
zondag 15 april 2007
Vanaf 2009 toeslag per kindOuders krijgen vanaf 2009 een inkomensafhankelijke toeslag per kind uitgekeerd. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten op voorstel van minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie). Vanaf begin volgend jaar krijgen ouders per gezin een toeslag waarbij de grootte van het gezin nog geen rol speelt.
Lees meer...
 
Gezinsnota in de maak
zaterdag 31 maart 2007
Gezinsnota in de maakAndré Rouvoet, minister voor Jeugd en Gezin, heeft op 5 april een stuk naar de kamer gestuurd waarin hij zijn beleidsprioriteiten noemt en tevens aankondigt dat hij met een nieuwe gezinsnota komt.
Lees meer...
 
Nieuwe impuls geloofsvorming in gezin
vrijdag 23 februari 2007
Bisdom Breda Eind 2005 vonden in het bisdom Breda drie bijeenkomsten plaats rond geloofsvorming in het gezin, op school en in de Kerk. Het bisdom wil nu op minimaal zes plaatsen de geloofsvorming een nieuwe impuls geven, met zang en theater als centrale elementen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 171 172 173 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design