Eye-opener voor CNV
vrijdag 01 juni 2007
Eye-opener voor CNVMet het simpele en doeltreffende idee werkende ouders beter te informeren over de wettelijke mogelijkheden om werk en gezin te combineren, heeft Randjiet Ghisyawan de prijs van 10.000 euro in de wacht gesleept.
Lees meer...
 
Gezin niet in het defensief
donderdag 31 mei 2007
Gezin niet in het defensiefDe huidige politieke aandacht voor het gezin, mede door het nieuwe ministerie voor Jeugd en Gezin, moet niet leiden tot verkeerde accenten en mag het gezin, de school en de jeugdzorg niet in het defensief dringen. Dit dreigt volgens een aantal profs te gebeuren...
Lees meer...
 
CNV reikt prijs uit
woensdag 30 mei 2007
CNV reikt prijs uitCNV-voorzitter René Paas reikt vrijdag 1 juni een cheque uit aan degene met het beste idee om werknemers te helpen gezin en werk beter te combineren. De prijswinnaar ontvangt 10.000 euro en kan dit bedrag inzetten om circa een jaar lang ouderschapsverlof op te nemen zonder er financieel op achteruit te gaan.
Lees meer...
 
Verschuiving in rol kraamverzorgenden
dinsdag 29 mei 2007
Verschuiving in rol kraamverzorgendenKraamverzorgenden zullen vanaf de zomer een rol gaan spelen bij de vroegsignalering van eventuele problemen binnen een gezin. In dit kader komen er wellicht meer uren kraamzorg. Dat heeft minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) bekendgemaakt tijdens de veertiende nationale dag van de Kraamzorg in Ede afgelopen 26 mei.
Lees meer...
 
Italië houdt gezinsconferentie
vrijdag 25 mei 2007
Italië houdt gezinsconferentieDe Kerk mag meepraten over het gezinsbeleid. Dat heeft president Giogio Napolitano van Italië deze week gezegd bij de opening van een gezinsconferentie, die georganiseerd wordt door de Italiaanse overheid.
Lees meer...
 
CDA: Steun voor arm gezin
donderdag 24 mei 2007
CDA: Steun voor arm gezinOm armoede effectief te bestrijden is extra financiële ondersteuning van huishoudens met kinderen nodig. Vooral voor tweeoudergezinnen met een laag inkomen is een inhaalslag gewenst.
Lees meer...
 
Neem tijd voor elkaar, veel tijd
donderdag 24 mei 2007
Mgr. HurkmansTijd voor elkaar, veel tijd. En een kring van geloofsoverdracht die doorloopt van kind tot gehuwde. Dat hebben de gezinnen in Nederland nodig. Dit zegt mgr. A. Hurkmans in een interview in het Katholiek Nieuwsblad van deze week.

Klik hier voor het KN-artikel
 
CDA wil bemoeizorg voor kind zonder ontbijt
woensdag 23 mei 2007
CDA wil ouders aanpakken die kind niet laten ontbijtenOuders die hun kind geregeld zonder ontbijt naar school sturen, moeten te maken krijgen met 'bemoeizorg' van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Dat kan deze ouders een verplichte opvoedingscursus aanbieden.
Lees meer...
 
Opstand tegen éénkindpolitiek China
dinsdag 22 mei 2007
Propagandaposter over éénkindpolitiek in ChinaIn China is het afgelopen tijd op verschillende tot gewelddadige incidenten gekomen tussen woedende burgers en politie. De burgers zijn woedend over de gedwongen sterilisaties van vrouwen en de torenhoge boetes wegens het overtreden van de éénkindpolitiek.
Lees meer...
 
Demonstraties in Warschau
dinsdag 22 mei 2007
2nd Annual March for Life and FamilyDe tweede jaarlijkse Mars voor het Leven en het Gezin vond afgelopen zondag plaats in Warschau. Het was meteen een protest tegen de Gay Parade die de dag ervoor in de Poolse hoofdstad plaatsvond.
Lees meer...
 
Huwelijk weerspiegelt Gods liefde
maandag 21 mei 2007
Huwelijk weerspiegelt Gods liefdeDe Kerk moet uitleggen dat het sacrament van het huwelijk de oneindige liefde van God weerspiegelt. Daar heeft paus Benedictus XVI in een ontmoeting met Afrikaanse bisschoppen op gewezen.
Lees meer...
 
Schoon internet
maandag 21 mei 2007
Schoon internetJames Haselhoef uit Voorburg is begonnen met een platform tegen schadelijke ‘content’ op internet.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 171 172 173 174 175 176 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design