Nieuwe impuls geloofsvorming in gezin
vrijdag 23 februari 2007
Bisdom Breda Eind 2005 vonden in het bisdom Breda drie bijeenkomsten plaats rond geloofsvorming in het gezin, op school en in de Kerk. Het bisdom wil nu op minimaal zes plaatsen de geloofsvorming een nieuwe impuls geven, met zang en theater als centrale elementen.
Lees meer...
 
Overlast in het bos
zaterdag 17 februari 2007
Pauw maakt lawaaiWe hebben er allemaal wel eens last van: hangjongeren, de buurjongen die aan het drummen is, een televisie die te hard staat of lawaai op straat. Dokus, bekend om zijn cartoons over geloof en kerk, o.a. in EO-visie, gebruikte het thema voor een prentenboek waar alles draait om Pauw die zijn medebosbewoners terroriseert met geluidsoverlast.
Lees meer...
 
De afname van het mam-en-pap gezin
vrijdag 16 februari 2007
KinderenDe structuur van het gezin en de rol van de ouders worden geherdefinieerd zonder dat voldoende rekening wordt gehouden met de behoeften van kinderen. Deze waarschuwing staat in een rapport dat wereldwijde trends beschrijft op het gebied van familierecht en reproductieve technologie.

(Tekst in Engels)
Lees meer...
 
Links kopstuk voor traditioneel gezin
vrijdag 16 februari 2007
Katrin Göring EckardtDe vice-voorzitter van de Duitse Bondsdag heeft haar eigen partij, de Groenen, opgeroepen het traditionele gezin niet langer negatief te beoordelen. Volgens Katrin Göring-Eckardt is het gezin daar waar mensen duurzaam voor elkaar verantwoordelijkheid op zich nemen. Dat gebeurt vooral in het traditionele kerngezin, aldus de politica in de Berliner Zeitung.
Lees meer...
 
VS onder feministische druk
donderdag 15 februari 2007
CEDAWAmerikaanse feministische organisaties zetten Congresleden onder druk om ratificatie af te dwingen van de VN-Conventie voor Eliminatie van alle vormen van Discriminatie van Vrouwen (CEDAW). Dat meldt het katholieke instituut voor gezin en mensenrechten C-Fam.
Lees meer...
 
‘Durf lief te hebben’
donderdag 15 februari 2007
Paus Benedictus XVIIn een boodschap voor de Wereld­jongeren­dagen in de afzonderlijke bisdommen op palmzondag 2007 spoort paus Benedictus jonge katholieken aan hun liefde voor God te tonen. En wel in drie omgevingen: binnen de Kerk, bij hun voorbereiding op hun huwelijk, priesterwijding of religieus leven en in het dagelijks leven, thuis, op school en het werk.
Lees meer...
 
‘Mensen verwachten van de Kerk een helder aanbod’
woensdag 31 januari 2007
Erik SengersAls je kunt spreken van een ‘religieuze markt’ moet de Kerk haar aanbod veel beter afstemmen op de vraag. Zo zouden diakonale taken meer op het gezin afgestemd moeten worden. Dat zegt godsdienstsocioloog en tot voor kort dekenaal coördinator Erik Sengers (35) in een interview met Katholiek Nieuwsblad.
Lees meer...
 
De mens, beeld van God
De mens, beeld van GodHoe mogen wij denken over God? Als we de encycliek van Paus Benedictus ‘Deus Caritas est’ goed verstaan, dan is het belangrijkste als we denken over God, dat Hij LIEFDE is. De katechismus van de Katholieke Kerk zegt daarom over de mens: (nr.1604) “God die de mens uit liefde in het bestaan heeft geroepen, heeft hem ook geroepen tot de liefde ‑ een fundamentele roeping die iedere mens is aangeboren. De mens is immers geschapen naar Gods beeld en gelijkenis en God is zelf liefde. Omdat God de mens als man en vrouw geschapen heeft, wordt hun we­derzijdse liefde een afbeelding van de absolute en onvergankelijke liefde van God voor ieder mens.”
Lees meer...
 
Geef regie aan de huisarts
woensdag 10 januari 2007
In de opiniebijdrage in Katholiek Nieuwsblad van 5 januari, trekt Wim Orbons van leer tegen de heersende echtscheidingscultuur. “Gezinsdrama’s zoals onlangs in Apeldoorn worden als incidenten beschouwd. Terwijl vaak een doorgeschoten echtscheidingscultuur de grootste oorzaak is van veel ellende.”
Lees meer...
 
Reclame maken?
Katholiek Gezin flyersKatholiekgezin.nl viert in 2008 haar eenjarig bestaan. Deze site biedt een veelheid aan informatie over huwelijk, gezin en opvoeding en houdt de actualiteit op dit gebied bij. Om ook anderen van dit initiatief op de hoogte te stellen en onze acties onder de aandacht te brengen, zijn er flyers en posters beschikbaar.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 171 172 173 174 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design