‘Mensen verwachten van de Kerk een helder aanbod’
woensdag 31 januari 2007
Erik SengersAls je kunt spreken van een ‘religieuze markt’ moet de Kerk haar aanbod veel beter afstemmen op de vraag. Zo zouden diakonale taken meer op het gezin afgestemd moeten worden. Dat zegt godsdienstsocioloog en tot voor kort dekenaal coördinator Erik Sengers (35) in een interview met Katholiek Nieuwsblad.
Lees meer...
 
De mens, beeld van God
De mens, beeld van GodHoe mogen wij denken over God? Als we de encycliek van Paus Benedictus ‘Deus Caritas est’ goed verstaan, dan is het belangrijkste als we denken over God, dat Hij LIEFDE is. De katechismus van de Katholieke Kerk zegt daarom over de mens: (nr.1604) “God die de mens uit liefde in het bestaan heeft geroepen, heeft hem ook geroepen tot de liefde ‑ een fundamentele roeping die iedere mens is aangeboren. De mens is immers geschapen naar Gods beeld en gelijkenis en God is zelf liefde. Omdat God de mens als man en vrouw geschapen heeft, wordt hun we­derzijdse liefde een afbeelding van de absolute en onvergankelijke liefde van God voor ieder mens.”
Lees meer...
 
Geef regie aan de huisarts
woensdag 10 januari 2007
In de opiniebijdrage in Katholiek Nieuwsblad van 5 januari, trekt Wim Orbons van leer tegen de heersende echtscheidingscultuur. “Gezinsdrama’s zoals onlangs in Apeldoorn worden als incidenten beschouwd. Terwijl vaak een doorgeschoten echtscheidingscultuur de grootste oorzaak is van veel ellende.”
Lees meer...
 
Reclame maken?
Katholiek Gezin flyersKatholiekgezin.nl viert in 2008 haar eenjarig bestaan. Deze site biedt een veelheid aan informatie over huwelijk, gezin en opvoeding en houdt de actualiteit op dit gebied bij. Om ook anderen van dit initiatief op de hoogte te stellen en onze acties onder de aandacht te brengen, zijn er flyers en posters beschikbaar.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 171 172 173 174 175 176 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design