Kerkgang goed voor kinderen
donderdag 10 mei 2007
Kerkgang goed voor kinderen'Kerkgang is goed voor kinderen'. Dat is de uitkomst van een studie in de Verenigde Staten naar de invloed die de Kerk heeft op kinderen.
Lees meer...
 
Zorgen over Europees gezin
donderdag 10 mei 2007
Europees Instituut voor FamiliebeleidHet gaat steeds slechter met gezinnen in Europa, vindt het Europese Instituut voor Familiebeleid IPF. De organisatie bood woensdag 9 mei het Europees Parlement een rapport aan waarin de ontwikkelingen van het gezin in Europa bijeen zijn gebracht.
Lees meer...
 
Gezin wil lagere btw op luiers
woensdag 09 mei 2007
Gezin wil lagere btw op luiersLuiers, zuigflesjes en kinderopvang moeten in het lage btw-tarief gaan vallen. Een groot aantal Europese gezinsbonden pleit hiervoor volgende week dinsdag in het Europees Parlement.
Lees meer...
 
Suske en Wiske en de sinistere site
dinsdag 08 mei 2007
Suske en Wiske en de sinistere siteDe Belgische striphelden Suske en Wiske gaan Nederlandse kinderen op de basisschool vanaf deze week veilig leren internetten. Stichting Kennisnet ICT op School verspreidt de speciale uitgave 'Suske en Wiske en de Sinistere Site'.
Lees meer...
 
150 Jeugdgezondheidsvragen gebundeld
vrijdag 04 mei 2007
Wat kunnen we hieraan doen?De GGD Hart voor Brabant maakte een selectie van de 150 meest gestelde opvoed- en gezondheidsvragen aan de Jeugdgezondheidszorg en bundelde deze in het boek ‘Wat kunnen we hieraan doen?’ Minister Rouvoet, de nieuwe minister van Jeugd en Gezin, ontving op 23 april jl. het eerste exemplaar.
Lees meer...
 
‘Hou overwerk beperkt’
vrijdag 04 mei 2007
Hou overwerk beperktDe Australische bisschoppen maken zich grote zorgen over de “cultuur van overwerk” die steeds meer het gezinsleven beïnvloedt. Dat blijkt uit hun pastorale brief van 1 mei. Gezinnen moeten voldoende tijd hebben voor onderling contact en een gezonde relatie tussen ouders en kinderen.
Lees meer...
 
Op naar de Kindertop
vrijdag 04 mei 2007
ScheidingskinderenIn de aanloop naar de Kindertop op 6 juni, waar minister Rouvoet van Jeugd en Gezin zijn beleidsprogramma presenteert, bracht hij op 2 mei een werkbezoek aan de (justitiële) jeugdzorg in Overijssel. In Zwolle ontving hij het eerste exemplaar van het boek ‘Scheidingskinderen’ uit handen van onderzoeker en schrijver Ed Spruijt.
Lees meer...
 
Kinderen betekenen inkomensverlies
vrijdag 04 mei 2007
Kinderen betekenen inkomensverliesDe meerderheid van de Duitsers associëren het krijgen van kinderen met verlies aan inkomen, blijkt uit een demografisch onderzoek. "Duitse kinderlozen zien veel meer nadelen aan het ouderschap dan bijvoorbeeld Fransen", aldus onderzoekster Renate Köcher.
Lees meer...
 
Werk van EU-vrouwen
vrijdag 04 mei 2007
Werk van EU-vrouwenWerkende Europese vrouwen concentreren zich goeddeels in slechts zes bedrijfstakken, aldus de laatste statistieken van de EU. 
Lees meer...
 
‘Stem volgens geweten’
vrijdag 04 mei 2007
Stem volgens gewetenFranse gelovigen dienen bij de komende tweede ronde van de presidentsverkiezingen hun geweten te volgen. Dat zegt de kardinaal-aartsbisschop van Lyon, Philippe Barbarin, in een interview met Famille chretienne.
Lees meer...
 
Italië: steeds ouder mamma
vrijdag 04 mei 2007
Italië: steeds ouder mammaDe gemiddelde leeftijd waarop Italiaanse vrouwen hun eerste kind krijgen is tussen 1995 en 2004 gestegen tot 31 jaar.
Lees meer...
 
Het gezin in de belangstelling
donderdag 03 mei 2007
Het gezin in de belangstellingNu er eindelijk een minister voor Jeugd en Gezin is, wordt hij geacht allerlei jeugd- en gezinsproblemen met spoed op te lossen. Dat schrijft Katholiek Nieuwsblad deze week naar aanleiding van recente schokkende berichten over kindermishandeling en echtscheidingskinderen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 171 172 173 174 175 176 177 178 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design