Start nieuwe katholieke basisschool
zondag 02 juli 2017
Stichting MagnoliaPer komend school­jaar, 2017-2018, gaat in de regio ’s-Hertogenbosch een katholieke basis­school van start. Maandag 10 juli vindt om 20.00 uur een informatie­avond plaats voor geïnteresseerden.
Lees meer...
 
Retraite - Man en vrouw schiep Hij
vrijdag 30 juni 2017
Retraite - Man en vrouw schiep HijIn het weekend van 25 t/m 27 augustus 2017 rond de Willibrorduskerk te Wassenaar een retraite gehouden door Don Damir Stojić met als thema de Theologie van het Lichaam. Doelgroep is jongeren en jongvol­was­senen. De voertaal is Engels.
Lees meer...
 
Onderscheiding ADF-oprichters
woensdag 21 juni 2017
Alan & Paula Sears - ADFDe oprichter van de wereldwijde organisatie Alliance Defending Freedom (ADF) en zijn vrouw zullen donderdag 29 juni worden opgenomen als ridder in de Orde van Sint-Gregorius de Grote.
Lees meer...
 
Vaderschap
zondag 18 juni 2017
Vaderschap (foto: Gugatchitchinadze)De derde zondag van juni is het in Nederland vader­dag - in België is het de tweede zondag van juni. Op deze vaderdag laten we graag paus Franciscus aan het woord. Deze -vrij vertaalde- quote sprak hij op 4 februari 2015.
Lees meer...
 
50 Leden Academie voor het Leven
woensdag 14 juni 2017
Pauselijke Academie voor het LevenMet de benoeming van vijftig leden van de Pauselijke Academie voor het Leven heeft paus Franciscus de sinds 1 januari 2017 ledenloze pro-life organisatie nieuw leven ingeblazen. Gisteren werd een lijst van 45 leden plus vijf ereleden bekend­gemaakt.
Lees meer...
 
Gezin - geboorteplaats van de liefde
vrijdag 09 juni 2017
Fernando Ocáriz, prelaat van Opus DeiIn een open brief bij gelegenheid van het hoogfeest van Pinksteren schrijft de prelaat van het Opus Dei bemoedi­gende woorden en een duidelijke op­dracht voor katholieke gezinnen.
Lees meer...
 
Minder tienerzwangerschappen VK
vrijdag 09 juni 2017
Minder Tienerzwangerschappen door bezuinigingen op voorlichting en contraceptie VKBezuinigingen door de Britse overheid op voorlichting en anticonceptie hebben volgens onderzoek geleid tot een opmerkelijke daling van het aantal tienerzwangerschappen. Dat blijkt uit onderzoek, gepubliceerd in de Journal of Economics.
Lees meer...
 
Kardinaal Eijk herbenoemd
dinsdag 06 juni 2017
Kardinaal EijkPaus Franciscus heeft kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, voor een periode van vijf jaar herbenoemd als lid van de Pauselijke Academie voor het Leven. Sinds 1 januari was de academie ledenloos door een wijziging van haar statuten.
Lees meer...
 
Pastorale brief over Amoris laetitia
vrijdag 02 juni 2017
Persconferentie in Mechelen bij het uitbrengen van de pastorale brief (foto: kerknet.be)Op dinsdag 23 mei hebben de Belgi­sche bisschoppen een pastorale brief uitgebracht over de huwelijkspastoraal. Hoe kunnen de ideeën en impulsen van Amoris laetitia voor de Kerk in ons land vruchtbaar zijn?
Lees meer...
 
VBOK expo - Dag van het kind
vrijdag 02 juni 2017
VBOK Expo op Internationale Dag van het KindDe internationale dag van het kind wordt jaarlijks ge­vierd op 1 juni. De VBOK richtte die dag de schijn­wer­pers op de rechten van het ongeboren kind. Zij organiseerde op 1 juni daarom een speciale expositie in drie grote steden.
Lees meer...
 
Gezinsdag - Geluksvogels
donderdag 25 mei 2017
15 juli - Gezinsdag - HoevenAls ouders wil je graag dat je kinde­ren opgroeien tot gelukkige, even­wich­tige mensen. Wanneer je geloof belangrijk voor je is, wil je ze die schat ook meegeven. Op zaterdag 15 juli 2017 organiseert Bisdom Breda een gezinsdag met als thema ‘Geluksvogels!’
Lees meer...
 
€ 102.000 voor eerste kistje meischol
dinsdag 23 mei 2017
€ 102.000 voor eerste kistje meischol voor Schreeuw om LevenMaar liefst € 102.000 bracht het eerste kistje meischol op. En het goede doel dat deze opbrengst werd toebedeeld is prolife-organisatie Schreeuw om Leven dat unaniem werd gekozen door het comité Visserijdagen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design