Een kind met vier ouders
dinsdag 03 januari 2017
Een kind met vier oudersIn Nederland moeten vier ouders de macht over een kind kunnen krijgen. Dat schreef de Staatscommissie Herijking Ouderschap onlangs in een advies aan minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie, VVD).
Lees meer...
 
Kerstmis voor iedereen!
dinsdag 20 december 2016
UitnodigingWe lazen nog een mooi initiatief om mensen die niet meer (zo vaak) naar de kerk gaan, uit te nodigen om deel te nemen aan de vieringen rond Kerstmis. Help je mee om de kerkbanken weer vol te krijgen?
Lees meer...
 
Katholieken, kom thuis!
maandag 19 december 2016
Katholieken, kom thuis!In een prachtig filmpje worden katholieken die niet meer zoveel doen met hun geloof uitgenodigd om deze Kerstmis weer thuis te komen in de Kerk. Een hartverwarmend initiatief dat navolging (en vertaling?!) verdient!
Lees meer...
 
Huiszegen
donderdag 15 december 2016
Kaart van de Huiszegen 2017Het is weer bijna tijd om de kaart van de huis­zegen te vervangen en de zegening van het huis te vernieuwen. Download de nieuwe kaart van deze website.
Lees meer...
 
Duizenden bij Mars voor het Leven
maandag 12 december 2016
Mars voor het Leven 2016Met bussen uit heel het land zijn mensen van de prolife generatie zaterdag 10 de­cem­ber naar de Mars voor het Leven gekomen in Den Haag. De schattingen lopen uiteen van 5000 tot 8000 deelnemers.
Lees meer...
 
Moederretraites 2017
maandag 05 december 2016
Moederretraites 2017 Aarle-RixtelDe moederretraites zijn inmiddels een begrip geworden in katholiek Neder­land. Ook in 2017 zullen er weer drie retraite­week­enden zijn in Aarle Rixtel met als geeste­lijke leiding pastoor Hagen, pastoor Wilmink en Rector Schnell.
Lees meer...
 
8 December: Mantilla-dag
maandag 05 december 2016
8 december - Wear a Veil to Mass DayOp het feest van Maria Onbevlekt Ontvangen, 8 december, wordt al enkele jaren de ‘Wear a Veil to Mass Day’ (Draag een sluier naar de Mis Dag) gevierd. Lees de persoonlijke blog van Mea die vertelt waarom zij een mantilla is gaan dragen.
Lees meer...
 
Sebastiaan bij de paus
donderdag 24 november 2016
Sebastiaan en de pausWie op sociale media zit, heeft het al op allerlei manieren voorbij zien komen, dus voor diegenen met een leven plaatsen we hierbij nog het Trideo filmpje van Sebastiaan die Nederlandse tulpen aan de paus geeft.
Lees meer...
 
Thanksgiving - Oogstdankdag
woensdag 23 november 2016
Eat ham!Dankzij allerlei Amerikaanse films en sitcoms is iedere Nederlander wel bekend met het begrip Thanksgiving. Dit jaar wordt het in de Verenigde Staten gevierd op donderdag 24 november 2016.
Lees meer...
 
Frankrijk censureert downsyndroom
woensdag 23 november 2016
Frankrijk censureert filmpje - Dear Future MomDe Franse Raad van State heeft een beroep afgewezen tegen een uitzend­verbod voor een filmpje dat de nega­tieve beeldvorming over Downsyndroom wil bijstellen. Het zou moeders die hun baby met Down hebben laten aborteren kunnen verontrusten.
Lees meer...
 
Vergeving voor abortus
dinsdag 22 november 2016
Misericordia et MiseraPaus Franciscus heeft aan het einde van het jaar van barm­har­tig­heid alle pries­ters blijvend de be­voegd­heid verleend om degenen die abortus hebben gepleegd te absolveren.
Lees meer...
 
De deur staat voor je open
dinsdag 22 november 2016
Musical - De deur staat voor je openDe musical van het Emmanuel Zomerkamp 2016 zal op zondag 18 december nog een keer worden uitgevoerd als benefietvoorstelling voor het project ‘Straatkinderen terug naar huis in Rwanda’ van de Bisschoppelijke Adventsactie.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design